CHP'de iç bunalım!

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Haberler 28.06.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski CHP Genel Bakan Altan Öymen ve eski Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Bakan Murat Karayalçn, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile görümek için CHP Genel Merkezine geldi. Karayalçn ve Öymen, yaklak 1,5 saat süren görümenin ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulundu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da ziyaret edeceklerini belirten Karayalçn, bunun öncesinde Muharrem nce ve Kemal Klçdarolu ile bir araya geldiklerini söyledi. Karayalçn, Bu nezaket, dayanma, durum deerlendirmesi ziyareti. Öneriler ortaya konuldu, sohbet yapld çok yararl oldu. Önemli olan partimizin bir bütünlük içinde yerel yönetim seçimlerine hazrlanmasdr. Bunu yaparken yaam olduumuz seçimin deerlendirmesinin yaplmas, burada kar karya olduumuz sonuçlarn ele alnmas. Onlardan hareketle gelitirilecek önerilerin ortaya konulmas da söz konusu olabilmeli. Partililer bunu tartp belediye , seçimlerine öyle hazrlanmal ifadelerini kulland.

CHP BÜTÜNLÜK çNDE YEREL SEçMLERE GDECEKTR

Karayalçn ve Öymen gazetecilerin sorularn da cevaplad. Bir soru üzerine Karayalçn, Dediim uydu, Muharrem nce bizim deerimiz, çok baarl kampanya yürüttü. Hepimiz onun yanndayz. çalmalarn beeniyle izledik. Bundan sonra da beraber olacaz. Genel Bakann da Muharrem ncenin 81 ilde yapaca gezilerle ilgili çok olumlu deerlendirmeleri olduunu biliyoruz. Bir sorun olmad kansndaym. Bir sorun yaanmayacaktr. Hiç kimse böyle bir beklenti içinde olmasn. CHP bütünlük içinde yerel yönetim seçimlerine gidecektir. Tabii ki tartma yapacaz sorunlarmz deerlendireceiz. Ama bu bizim bütünlüümüzü etkilemeyecek deerlendirmesinde bulundu.

Bir liderlik noktasnda aray olacak m? sorusuna Karayalçn, Onun deerlendirmesini partililer yapacaktr. Ben öyle bir deerlendirme yapmak durumunda deilim. Benim için önemli olan konu partimizin bütün sorunlarn tartabilmesidir. Sorunlarn üstünün örtülmemesidir. Alnmas gereken önlemlerin alnmasdr diye konutu.

Kurultaya ihtiyaç var m? sorusuna ise Karayalçn, CHP tüzüü bu tür tartmalarn nerede ve nasl yaplmas gerektiini tanmlamaktadr yantn verdi.

Öymen ise öyle konutu:

Bu seçimler aslnda CHP için bir kayp deil kazanç getiren seçim olmutur. Rakamlardan da bellidir. Genel bakanda verdii demeçte belirtti. Sonuç rakamlarna bakld zaman CHPnin önemli mesafe ald yönündedir. unun üzerinde durmak lazm yüzde 10 baraj diye ucube var Türkiyede. Bu ucube olduu zaman seçmenlerin istedii partilere oy vermeleri snrlanyor. Seçmen bir bilmece çözme karsnda braklyor. HDPde verilen oylarda da, Y Partiye verilen oylarda da iaretleri olmutur. Oy kaymalar olmutur. Yüzde 10 barajnn kaldrlmas Türkiyenin en önemli meselesidir.

Ana Sayfaya Git