CHP'de ilk adaylar belli oluyor

Yerel seçim kampanyasını geçen hafta başlatan CHP'de, ilk adayların belirleneceği Parti Meclisi toplantısı, gelecek hafta yapılacak.

Haberler 16.10.2018 - 16:22 Son Güncelleme : 16.10.2018 - 16:25

Yerel seçim kampanyasn geçen hafta balatan CHPde, ilk adaylarn belirlenecei Parti Meclisi (PM) toplants, gelecek hafta yaplacak.

CHPde yerel seçim hazrlklarna hz verildi.

Daha önceki seçimlerin aksine bu kez adaylarn önceden belirlemek isteyen CHP, seçim kampanyasn geçen hafta düzenlenen belediye bakanlar toplants ile balatt. CHPde, aday adayl için son bavuru tarihi kamu çalanlar hariç 19 Ekim olarak açklanrken, örgütten youn talep gören bavurularda, aday adaylar anketlerle halka sorulacak.

CHPde üzerinde uzlalan, adayl tartma götürmeyecek isimler ise gelecek hafta Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda düzenlenecek PMde netleecek. Adayl kesin görülen Eskiehir ve Aydn büyükehir belediye bakanlklar için isimlerin netlemesi bekleniyor.

Partinin tüm adaylarnn bir ay içerisinde kamuoyuna açklanaca, gelen bilgiler arasnda yer ald.

CHPde resmi bir ittifak söz konusu olmasa da kazanma ihtimali bulunan yerlerde, bata HDP olmak üzere dier partilerden de oy alabilecek adaylar üzerinde çalld örenildi.

Bu illerin banda ise stanbul, Gaziantep, Adana ve Mersin gelirken, CHPnin özellikle bu ehirlerde tabanda ittifak yapma arayna girecei ifade edildi.

Aday adaylar çalmalarna balad

CHPde bugün kadar netleen aday bulunmasa da çok sayda isim, aday olabilmek için çalmalarna balad.

En büyük mücadelenin yaand stanbulda Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi, Engin Altay gibi isimlerin çalma yapt, ancak son sözü Genel Bakan Kemal Klçdarolu söyleyecei belirtildi.

l Bakan Canan Kaftancolu ile sk bir çalma yürüten Klçdarolunun HDPden de oy alabilecek farkl bir isim üzerinde younlat kulislere yansd.

zmirde be isim öne çkt

çok sayda aday adaynn konuulduu zmirde ise be isim öne çkt. Yeniden aday olmayacan açklayan Aziz Kocaolunun, genç ve vizyon sahibi yeni bir yüz üzerinden deiim mesaj vererek, Bergama Belediye Bakan Mehmet Gönençi iaret ettii bilinirken, Genel Bakan Yardmcs Tuncay Özkan ve Seferihisar yöneten Tunç Soyerin isimleri CHP zmir adayl için öne çkt.

Yine geçen dönem Bornova Belediye Bakanl ve CHP Genel Sekreterlii görevi yapan zmir Milletvekili Kamil Okyay Sndrn ad da zmir Büyükehir Belediye koltuu için öne çkan isimler arasnda yer ald.

CHP PM üyesi Erdal Aksüngerin de zmir aday adayl için nabz yoklad örenildi.

Ankara adaylar

CHPde stanbul ve zmir için aday aday isimler yarrken, bakentte, CHPnin önceki aday Mansur Yavan ismi, baz kesimlerce öne çkarld.

Yenimahalle Belediye Bakan Fethi Yaarn da büyükehir için konuulduu CHPde, bir dier ismin TBMM Bakanvekili Levent Gök olduu örenildi.

Adanada Karalar, Mersinde Salar ve Atc

CHPde Adana için çukurova Belediye Bakan Soner çetin ile Seyhan Belediye Bakan Zeydan Karalarn ismi öne çkarken, Karalarn daha ansl olduu belirtildi.

CHP için bir dier önemli yer ise Mersinde eski milletvekilleri Aytu Atc ve Fikri Salar, Mersin Büyükehir Belediye Bakanl için aday adayl açklamas yaparken, eski hakemlerden Selçuk Dereli ismi de konuulan isimler arasnda sraland.

Antalyada Böcek, Hatayda Sava öne çkyor

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun büyükehir hedefleri arasna koyduu Antalyada Konyaalt Belediye Bakan Muhittin Böcek ismi öne çkt.

Antalya için konuulan bir dier isim ise büyükehir için bavuru yapan Muratpaa Belediye Bakan Ümit Uysal oldu.

CHPnin Hatayda mevcut bakan Lütfü Sava, Mulada Osman Gürün, Eskiehirde Ylmaz Büyükeren, Aydnda Özlem çerçiolu ile yola devam edecei örenildi.

Ana Sayfaya Git