CHP'de kurultay savaşı!

Kılıçdaroğlu mesajı verdi. Kendisi Aday olacak mı? Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığına yönelik soruyu yanıtlarken, doğrudan "adayım" demedi, aday gösterilirse aday olabileceğinin işaretini verdi.

Haberler 02.04.2025 - 09:42 Son Güncelleme : 02.04.2025 - 09:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı, pazar günü genel başkan seçmek için olağanüstü toplanıyor. Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve kurultay delegelerinin avukatı Onur Yusuf Üregen, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesine CHP Genel Başkanı Özgür Özelin olağanüstü kurultay kararının iptali istemiyle dava açmıştı. Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHPnin 6 Nisan 2025te 21. Olağanüstü Kurultay yapılması kararının yürürlüğünün durdurulması talebine yönelik ihtiyati tedbir istemini reddetmişti. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığına yönelik soruyu yanıtlarken, doğrudan adayım demedi, aday gösterilirse aday olabileceğinin işaretini verdi.

Özgür Özelin CHP Genel Başkanı seçildiği 4-5 Kasım 2023teki 38. Olağan Kurultaya ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ihbarın ardından dosya yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. Ocak ayında da soruşturma başlatılmıştı. CHPde Kemal Kılıçdaroğlunun devre dışı bırakıldığı ve Özgür Özelin kazandığı kurultayın şaibeli olduğu iddia edilmişti.

LÜTFÜ SAVAŞTAN İPTAL DAVASI

Tartışmalı CHP Kurultayında Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaştan dikkat çeken bir hamle geldi. Lütfü Savaş, şaibeli kurultayın iptali için dava açtı,

SEçİMİ KAZANMAK İçİN

Dava dilekçesinde bir çok kurultay delegesi ile konuştuğunu ve şu anki parti yönetimi ile yerel yönetim kademelerinde bulunan kişilerinin seçim sonucunun değiştirilmesi için delegelere baskılar kurulduğunu aktaran Lütfi Savaş, delegelere oy karşılığı ev ve arabalar verildiğini, delegelerin konakladıkları otellere bavul bavul dolarlar getirilip delegelere dağıtıldığını, iphone telefonlar ile ipad tabletlerin oy karşılığı verildiğini ve yine bazı delegelere iş imkanı sağlamak sözü verilerek seçim sonucunun değiştirildiğini öne sürdü.

KURULTAY KARARI İçİN

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHPnin 6 Nisan 2025te 21. Olağanüstü Kurultay yapılması kararının yürürlüğünün durdurulması talebine yönelik ihtiyati tedbir istemini reddetti.

KILIçDAROĞLU ADAY MI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı, pazar günü genel başkan seçmek için olağanüstü toplanıyor. CHP yandaşı Sözcüye konuşan Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığına yönelik soruyu yanıtlarken, doğrudan adayım demedi, aday gösterilirse aday olabileceğinin işaretini verdi.

Ben ilk genel başkanlıktan beri hiçbir zaman çıkıp Genel başkan adayıyım demedim. Yani, genel başkan adayı olacağım diye konuşmadım. Benim söyleyeceğim partinin demokratik bir kurultay yapması. İzin alınıp kurultay yapılması kararı alındığı için kutlama mesajı yayımlamıştım. Dolayısıyla o mesajımın arkasındayım. Alınan doğru bir karardı. Hiçbir zaman Ben adaylığa, genel başkanlığa talibim diye hiçbir yerde ifadem olmadı. Kurultay da kimi seçerse, doğrusu o olur diye konuştu.

60 DELEGENİN İMZASI GEREKLİ

CHP Kurultay Yönetmeliğine göre, Kılıçdaroğlunun aday olabilmek için bin 200 delegenin yüzde 5i tarafından aday gösterilmesi gerekiyor. Bunun için 60 delegenin imzası gerekli. CHP Kurultay Yönetmeliğinde bu durum şöyle düzenlendi:

Adaylar seçimlere geçilmeden önce saptanır. Aday olmayanlar seçilemez. Genel Başkan adayı olmak için üye tam sayısının en az yüzde beşinin yazılı önerisi gerekir. Genel Başkan adaylarından sadece birisi için imza verilebilir.

Ana Sayfaya Git