CHP'de 'parti bölünmesin' hareketi...

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. Öte yanda geçtiğimiz hafta CHP’de istifaların ardından 3 eski milletvekili eski genel başkanları ziyaret etti. CHP cephesindeki gelişmeleri CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş aktardı.Türkeş, ''Son olarak CHP eski başkanlarından Murat Karayalçın, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaoğlu’nun da 3 vekille görüşürüm dediği öğrenildi.'' ifadelerini kullandı.

Haberler 08.02.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP zmir Milletvekili Mehmet Ali çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel istifa ettiklerini açklad. Geçtiimiz hafta CHPde istifalarn ardndan 3 eski milletvekili eski genel bakanlar ziyaret etmiti. Bu hafta gözler Kemal Klçdarolunun 3 milletvekiliyle görüüp görümeyeceinde. Yarn da MYK toplants var , konu orada gündeme gelecek mi? CHP cephesindeki gelimeleri CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türke aktard.

CNN TÜRK Ankara Muhabiri Ahmet Türke u ifadeleri aktard:

Milletvekilleri Mehmet Ali çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel CHPden istifalarnn ardndan kulislerde görüme trafii hareketlendi. Son olarak CHP eski bakanlarndan Murat Karayalçn, CHP lideri Klçdarolu ile görütü. Klçdaolunun da 3 vekille görüürüm dedii örenildi. Bu görümenin bu hafta banda yaplabilecei ifade edilirken imdi gözler Klçdaolunun randevu verip vermeyeceinde.

PART BÖLÜNMESN

Süreç bu noktaya nasl geldi onu da aktaralm. CHP eski milletvekilleri Mevlüt Dudu, Metin Lütfi Baydar ve Hakk Akal eski genel bakanlardan Deniz Baykal, Murat Karayalçn, çetin Öymen gibi parti içinde oldukça önemli isimler ile partinin bölünmemesi için bir araya geldii belirtildi. Görümede 3 öneri öne sürüldü. Art arda seçim kaybeden genel bakan görevi braksn, genel bakan tüm parti üyeleri ile seçilsin, cumhurbakan kim olursa olsun tabana-üyelere sunulsun, önerileri sunuldu. CHP eski genel bakanlar bu önerileri görümek için bir araya geldi. Bu deerlendirmede cumhurbakan aday tabana sorulsun önerisinin tartlabilecei ifade edildi. Seçim kaybeden genel bakan önerisi tartlabilir ama çerçeve doru deil ifadesi kullanld. Ayrca kurultay gelenei olan CHPde genel bakan üyeler seçsin önerisinin doru olmayaca belirtildi. CHP eski genel bakanlarnn deerlendirmesinden sonra Murat Karayalçnn CHP lideri Klçdaolu ile görütüü, hem eski vekillerin önerilerini hem de eski genel bakanlarn deerlendirmelerini ilettii ifade ediliyor. Klçdarolunun da 3 vekille görüürüm dedii belirtiliyor. imdi gözler bu görümenin olup olmayacana çevrilecek. Bu hafta ayrca CHPde MYK toplants var. Pazartei saat 12:00da olacak. Bu toplantda ülke genelindeki meseleler ele alnacak, hem de eski vekillerle Klçdaolunun görüüp görümeyecei konuulacak.

Ana Sayfaya Git