CHP'de parti içi muhalefetten "ince" hesaplar

CHP'de 24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları, parti içi muhalefetin delege hesabı üzerinde yoğunlaştı

Haberler 18.07.2018 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olaanüstü seçimli kurultay toplamak için dün resmen harekete geçen parti içi muhalefetin, delegeleri deiime ikna çalmalar sürüyor

Deiim ve dönüüm kurultay ad verilen olaanüstü kurultayn toplanmas için u ana kadar 300ün üzerinde delegenin imza verdii ileri sürülüyor

CHPde 24 Haziran seçimlerinden sonra yaanan olaanüstü kurultay tartmalar, parti içi muhalefetin delege hesab üzerinde younlat.

Bir süredir kurultay talebine destek vereceklerine dair delegelerden taahhütname alan muhalefet, olaanüstü seçimli kurultay resmen toplamak için harekete geçti.

Muharrem nceye yakn isimlerden CHP Bilecik Milletvekili Yaar Tüzün ve beraberindeki baz partili kurultay delegelerinin açklamasyla balayan süreçte delegelerden noter tasdikli imza toplanyor.

Bir önceki kurultaya göre CHPnin toplam bin 266 delegesini yakn markaja alan muhalefet cephesi, delegeleri deiime iknaya çalyor.

Deiim ve dönüüm kurultay ad verilen olaanüstü kurultayn toplanmas için u ana kadar 300ün üzerinde delegenin imza verdii ileri sürülüyor.

Genel merkezin gündemimizde olaanüstü kurultay yok açklamalarn yapt CHPde seçimli olaanüstü kurultayn toplanmas için yaklak 630 delegenin imzas gerekiyor.

Genel merkez de takipte

Ankaradaki ofisinde çalmalarn sürdüren ncenin, süreci yakndan takip ettii belirtildi.

ncenin yakn ekibi, olaanüstü kurultay talebine delegelerin büyük bir çounluunun destek verdiini, gerekli imzalarn ksa sürede toplanacan, en az 700 imzayla kurultaya gidileceini iddia ediliyor.

Parti yönetimi ise ncenin kurultay için yeterli sayya ulamasna zor gözüyle bakyor. Kurultay delegelerinin, yerel seçimlerin yaklat bir süreçte deiime scak bakmadn savunan CHP yönetimi parti içi muhalefetin hamlelerini yakndan izleyerek delegelerin nabzn tutuyor.

15 günlük süre bulunuyor

Parti tüzüüne göre, dün resmen balayan imza toplama sürecinin 15 gün içinde sona ermesi gerekiyor.

Bu süreçte, ncenin ekibinin partiyi seçimli olaanüstü kurultaya götürmek için 630 civarnda delegenin imzasna ihtiyac bulunuyor.

mzalarn toplanmas durumunda Genel Bakan Kemal Klçdarolunun partiyi en geç 45 gün içinde olaanüstü kurultaya götürmesi gerekiyor.

nce 447 oy almt

CHPnin 34 ubat 2018de yaplan 36. Olaan Kurultaynda Kemal Klçdarolu 790 oy alarak Genel Bakanla yeniden seçilmiti. Klçdarolunun karsna çkan Muharrem nce ise 447 oyda kalmt.

ncenin genel bakanla aday olmak için toplad 165 delege imzasnn içinde mükerrerlerin bulunduu gerekçesiyle tartmalarn yaand kurultayda, ncenin adaylnn düürülmesi gündeme gelmiti.

Kurultay Divannn yapt incelemede ncenin toplad imza saysnn 115 olarak açklanmas üzerine devreye giren Klçdarolu, Muharrem ncenin genel bakanla aday olmasnn önünü açmt.

Ana Sayfaya Git