CHP'de sular durulmuyor!

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, partisinin Samsun il başkan yardımcılarını görevden aldıklarını bildirdi.

Haberler 05.08.2018 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kundak, gazetecilere yapt açklamada, CHP Samsun l Bakanl yönetiminde görev deiiklii yapldn belirterek, Partimizin görev dalmnda deiiklie gidiyoruz. Bu nedenle yönetimdeki bütün il bakan yardmclarn görevden aldk. dedi.

KURULTAY çARISI YAPINCA

CHP Samsun l Bakan yardmcl görevinden alnd kaydeden Nuri Cömert ise yapt yazl açklamada, 24 Haziran seçimlerinin ardndan Muharrem nceden yana tavrm açkladm ve kurultay çars yaptm için görevden alndm. ifadesini kulland.

HçBR GEREKçE OLMADAN

Hiçbir gerekçe olmadan il bakan yardmcsnn görevden alnamayacan dile getiren Cömert, CHP tüzüünün il bakanna böyle bir yetki tandn ancak hiçbir yetkinin kiisel keyfiyete dayandrlamayacan belirtti.

TÜZÜK VE MEVZUAT HÜKÜMLER

CHPde, tüzük ve mevzuat hükümlerine bal olmayan bir yetkinin bulunmadna iaret eden Cömert, l bakan, yapm olduu bu tavrla hem partiyi dardan dizayn edenlerle hareket ettiini, hem de deiimden yana olan il yöneticilerini açkça hedef aldn tescillemitir. l bakan açkça hukuk ihlali yapmtr. Bu açdan alnan karar benim açmdan yok hükmünde bir karardr. Tarafma tebli edilmi bir karar da yoktur. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git