CHP’de yasak aşk skandalı

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'a gizli kamera kaydıyla şantajda bulundukları iddia edilen 4 şüpheli tutuklandı.

Haberler 26.12.2020 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) stanbul Milletvekili Özgür Karabata gizli kamera kaydyla antajda bulunduklar iddia edilen 4 üpheli tutukland.

ddiaya göre CHPli Özgür Karabat, yine partinin çekmeköy ilçesi üyesi Aynur D.E. bir evde yaknlamas sonrasnda antaja urad. üpheli Aynur D.E. ve CHP çekmeköy eski lçe Bakan Erdoan B.nin aralarnda bulunduu 4 kii, evdeki yaknlamay gizli kamerayla kayda alarak milletvekili Karabata antaj yapt.

Görüntüleri milletvekiline gönderen üpheliler, önce 10 milyon TL, milletvekilinin antaja boyun ememesi üzerine de bu paray 3 milyon TLye düürdü. antajn devam etmesi üzerine milletvekili Özgür Karabat, adli makamlara ikayette bulundu. Bunun üzerine üpheliler hakknda gözalt ve yakalama karar verildi.

K SUçTAN TUTUKLANDILAR

üphelilerden Kbrsta bulunan Cahit A. arama karar sonrasnda polis tarafndan yakalanrken, dier üpheliler de gözaltna alnd. üpheliler Cahit A., Aynur D.E., Erdoan B. ve Ahmet A. sorgularnn ardndan dün çalayandaki stanbul Adalet Sarayna sevk edildiler. stanbul Örgütlü Suçlar Soruturma Bürosunca sorgulanan 4 üpheli, Özel hayatn gizliliini ihlal ve antaj suçlarndan tutuklanmalar talebiyle mahkemeye sevk edildi. stanbul 11. Sulh Ceza Hakimliince sorgular yaplan 4 üpheli tutukland. Mahkeme tutuklama gerekçesinde, üpheli Erdoan Bnin, ikayetçi milletvekili üzerindeki basky artrmak amacyla konuyu haberletirmenin alt yapsn hazrlad hususunda çeitli delillerin olduu, Erdoan B.nin ikayetçiye antaj içerikli mesajlar yollad, ikayetçi ile Aynur Dnin yaknlamasna dair fotoraflar gönderdii, para talep etme ve bu fillerden tüm üphelilerin haberdar olduklar ve kaçma üphesi nedeniyle ayr ayr tutuklanmalarna karar verildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git