CHP'den "Doğu ve Güneydoğu" açılımı

CHP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan vatandaşların sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve "ortak yaşamın önemine" vurgu yapmak için bölgeye yönelik yeni bir açılım başlattı

Haberler 01.11.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir süredir yeni örgütlenme modeli, üyelik sistemi ve kurumsallama projeleri üzerinde younlaan CHP, Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinin hassasiyetlerini dikkate alarak bir çalma yapyor.

Bata CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri olmak üzere, milletvekilleriyle bölgeye sk sk ziyaretler gerçekletirmeyi planlayan ana muhalefet partisi, kanaat önderleriyle daha sk bir araya gelecek, halkla daha çok temas kuracak.

Bölgedeki parti örgütlerinin daha aktif hale gelmesi için çalmalar yürüten CHP, ortak yaama arzusuna katk salamay ve bölge sorunlarna kalc çözümler üretmeyi hedefliyor.

BÖLGEDE AYRICA YEN BR ÖRGÜTLENME MODELN OLUTURUYORUZ

CHP Genel Bakan Yardmcs Erdal Aksünger, bir süredir Dou ve Güneydoudaki illeri ziyaret ederek, yeni yaplanmann temellerini hazrladklarn söyledi.

Partisinin, bölgeden oy alma kaygsyla hareket etmediine dikkati çeken Aksünger, unlar ifade etti:

CHP olarak bölgeye ihtimam gösteriyoruz. Ortak yaama katk koymak istiyoruz. Bu birinci hedefimiz. ki haftadr ben de sürekli bölgedeyim. Merkez Yürütme Kurulumuzdan, milletvekili arkadalarmzdan bölgede bulunanlar var. Dou ve Güneydouya daha fazla hassasiyet göstereceimiz bir planlama yaptk. Bölgede ayrca yeni bir örgütlenme modelini oluturuyoruz. Bu model, kartlk yerine ortak yaam üzerinden neler yaplabileceini içeriyor. nsanlarn dertlerini dinleyerek, çözüm önerilerimizi aktarma noktasndaki sorunlar ortadan kaldrmak istiyoruz.

HATALAR, CHPYE YÜKLENMEYE çALIILIYOR

Aksünger, CHPnin, dokunulmazlklarn kaldrlmas ve bar sürecindeki tavrna yönelik bölge insanlarnn yapt yorumlarn olduunu belirtti. Aksünger, Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, bölgedeki sorunun TBMMde çözülmesi gerektiini, buna CHPnin her türlü katky salayacan söylediini anmsatt.

Partisinin bu yaklamn yetirince anlatamadn, bölgede yaplan hatalarn CHPye yüklenmeye çalldna iaret eden Aksünger, CHPnin çözüm önerilerini anlatmak ve ortak yaam paydasn savunmak için Dou ve Güneydouda devaml bulunabileceimiz bir yap kurmaya çalyoruz. Youn bir ekilde, her hafta bir bölgeye gidip halkmzla bir araya geleceiz. Bunun için kadrolar kuruyoruz. Bu çalmalar raporlanacak, sorunlar ve insanlarn beklentileri tespit edilecek. Türkiyede ortak yaam, eit yurttal, sorunlarn siyasetle çözülmesi gerektiini yüksek bir sesle dile getirmek istiyoruz. dedi.

Batda yaayan insanlar da bu sürece katmak istediklerini vurgulayan Erdal Aksünger, Kurtulu Savanda hep birlikte mücadele eden insanlarn ayrmasnn mümkün olamayacan bildirdi.

Aksünger, Diyarbakrdan Vana, Mardinden Bitlise, Bingölden Siirt, Ar, Gaziantep, Adyaman ve Kahramanmaraa kadar bölgede CHPnin etkinliini artracaklarna iaret ederek, insanlarn birbirinden kopmasna izin vermeyeceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git