CHP'den istifa eden Çıray: Bizim amacımız yüzde 51 olmak

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinden istifa etti. Meral Akşener'in yeni partisinin kurucuları arasında yer alacak olan Çıray, "Bizim amacımız yüzde 51 olmak. Milletvekili olmak da önemli değil; önemli olan torunlarımıza, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak" dedi.

Haberler 24.10.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPden istifa eden zmir Milletvekili Altun çray, siyaseti koltuk için yapmadn, artlarn istifasn zorunlu kldn belirtti. çray, Siyaset yüzde 100ün oyuna talip olmak için yaplr. CHP olarak yüzde 25 oyumuz var. Biz çok çalarak bunu yüzde 28e çkarabildik. HDPnin oyu yüzde 10. MHP zaten AKP ile ortak hareket ediyor. Yüzde 38 oyla ne yapabiliriz ki bizim amacmz yüzde 51 olmak. Ancak bu oyu alabilirsek bakanlk sisteminde söz hakkmz olur. Siyaseti koltuk için yapmadm. Milletvekili olmak da önemli deil; önemli olan torunlarmza, çocuklarmza yaanabilir bir ülke brakmak diye konutu.

çrayn istifa etmeden önce baz zmir milletvekilleri ile yüz yüze görütüü ve Kendimi feda ediyorum dedii örenildi. Ancak iki dönemdir kontenjandan milletvekili aday gösterilen çrayn bu sözü, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun yeni açklad Bir dönem kontenjandan aday gösterilen milletvekilleri ikinci kez aday gösterilmeyecek, ön seçime girecek yönündeki açklamas nedeniyle anlaml bulunmad. çray partide kalsayd, 2019 seçimleri öncesi yeniden aday olabilmek için ön seçime girecekti.

SADAN SYASETç ALMAK DEL, SAA GÜVEN VERMEK

CHPye merkez sadan gelen Aytun çrayn tabanda karlnn olmad, ön seçimden çkamayaca ileri sürüldü. çrayn partiden istifasnn CHPye bir ey kaybettirmeyecei, Kiraz, Bayndr ve Tire gibi ilçelerde clz bir etkilenme olabileceini ileri sürüldü. CHPliler partide Meral Akener lehine kan kaybnn çray ile snrl kalaca, bunun devamnn gelmeyecei görüünde. CHP zmir Milletvekili Mustafa Balbay, çrayn istifasna üzüldüünü belirterek, Demek ki bizim sadan siyasetçi almaya deil saa güven vermeye ihtiyacmz var. Türkiye için hayrl olmasn dilerim dedi.

BZM çN KAYIP DEL

CHP zmir l Bakan Asuman Ali Güven ise çrayn istifasn Aytun çrayn bu istifas kiisel kariyer planlamasdr diye düünüyorum. Bizim partimize herhangi bir kayp vermesi söz konusu deildir. Kendi tercihidir. Krgnlmz ve kzgnlmz söz konusu deildir. Zaten bir süredir kendisi hissettiriyordu. Gelip gitmiyordu, ortalkta yoktu. Biz de biliyorduk. Sürpriz olmad. Kayb bizim açmzdan söz konusu deildir. Beklediimiz bir eydi sözleriyle deerlendirdi.

AYTUN çIRAY KMDR?

1957 ylnda zmirde doan Aytun çray, Ege Üniversitesi Tp Fakültesinden 1981 ylnda mezun oldu. Aytun çray, Salk Bakanl Müstearl yapt 4 yl boyunca 7 Salk Bakan ile çalt. 1997 ylnda kendi istei ile istifa ederek müstearlk görevinden ayrld. Özel sektörde çeitli irketlerin yönetiminde yer alan çray, 1995 ylnda DYPden milletvekili aday aday oldu. 2002 seçimlerinde ANAP zmir 2. sradan aday gösterildi ancak parti baraj altnda kalnca seçilemedi. çray, daha sonra Demokrat Partiye geçti ve 2007 kongresinde Genel Bakan aday oldu. TBMM 24. döneminde 2011 ylnda CHP zmir Milletvekili olarak seçilen çray, 7 Haziran 2015 tarihinde yaplan genel seçimlerde tekrar CHP zmir milletvekili seçildi. 1 Kasm 2015 tarihinde yinelenen seçimlerde tekrar CHP zmir milletvekili seçilen çray, Franszca biliyor. Aytun çray, evli ve iki çocuk babas.

Ana Sayfaya Git