CHP'den İYİ Parti'ye 'seçim güvenliği' ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve beraberindeki heyet, İYİ Parti'yi ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme de 'seçim güvenliği' konusu ele alındı.

Haberler 03.03.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, TBMM CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, Genel Bakan Yardmcs Lale Karabyk ve Muharrem Erkekten oluan CHP heyeti Y Parti Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyarette CHPli heyeti parti binas giriinde Y Parti Sözcüsü Aytun çray karlad. Daha sonra Y Parti Genel Bakan Meral Akener ile CHPli heyet yaklak 1 saat 30 dakika görütü. Görüme sonras Akenerin katlmad basn toplantsnda her iki partinin temsilcileri açklamalarda bulundu.

HER K PARTNN TEMASLARI DEVAM EDECEK

lk olarak CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan konutu. Tezcan, Türkiyede en önemli meselelerinden birisinin seçim güvenlii olduunu söyledi. Bu kapsamnda Y Partiyi ziyaret ettiklerini söyleyen Tezcan, Akener ve heyetine teekkür etti. Güzel bir çalma yürüttüklerini kaydeden Tezcan, öyle konutu:

Bundan sonrada devam edecek. Türkiyenin temel meselesi seçim güvenlii meselesine haline gelmitir. Özellikle TBMM gündeminde anaysa komisyonu gündeminde olan son teklif sadece ittifaklar meselesi açsndan tartlp ele alnrken, içerisinde seçim güvenliini ortadan kaldran çok önemli maddeler göz ard ediliyor. Bu noktada önümüzdeki seçimlere giderken hem anayasa komisyonunda görüülen teklifteki seçim güvenliini ortadan kaldran maddeler, hem de güvenli seçimi salamak konusunda ilave alnacak tedbirler ve yaplmas gerekenler konusunda görü alveriinde bulunduk. Bundan sonra her iki partinin bu çerçevedeki temaslar devam edecek. Amacmz milletin sanda att oyun olduu gibi parlamentoya ve seçim sonuçlarna yansmas, milletin oyunun çalnmamas. in özeti bu. Ne yazk ki milletin oyunu çalma konusunda srarl ve kararl bir tek adam koalisyonu ile kar karyayz. Buna kar bizde milletle koalisyon halinde olacaz ve bu noktada güvenli seçim isteyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile bir güçlü harekatn balamas gerektii konusunda mutabakat ortaya çkt. Arkadalarmz çalmalarna devam edecekler.

SEçM TTFAKI çALIMASI DELDR

Y Parti Sözcüsü Aytun çray ise, CHPye balattklar bu çalma için teekkür etti. Ancak bu çalma bir seçim ittifak çalmas deildir diyen çray, unlar söyledi:

Bu çalma seçim güvenliini salama çalmasdr. 21inci yüzylda Türkiyenin dünyann önünde seçim güvenliini tartyor olmasndan da üzüntü duyduumuzu ayrca ifade etmek istiyorum. Bir saray koalisyonu kuruldu. Bu koalisyonun ortak teklifi olarak millet nezdinde seçim ittifak diye bilinen bir kanun teklifi geldi. Bunun iki bölümü var. Bir tanesi seçim ittifak ad altnda bakanlk seçimini kaybettiini gören Sayn Erdoann belki bakanlk seçimini kazanmak üzere kurduu bir ittifak aray ile dier yandan yüzde 3ler dolaynda oyu olan bir muhalefet partisini yine bu ittifak kanunu ad altnda ortaya atlan kanunla haksz bir ekilde baraj artarak parlamentoya sokma gayretinden baka hiç bir ey deildir. kinci bölümü ise bu amaca ulaabilmek için seçimi güvensiz hale getirecek bir takm tedbirleri koymular bu yasann içerisine. Ama buradan ilan ediyoruz ki ne yaparlarsa yapsnlar millet kararn verdi, bu seçimi kazanmalar imkanszdr.

Ana Sayfaya Git