CHP'den "kadın cinayetleri"ne ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Türk kadınları milletvekili seçme ve seçilme hakkını 85 yıl önce elde etti. Ancak maalesef ülkemiz kadınlar açısından her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Kadın cinayetleri en nihayetinde kişisel değil, siyasi cinayetlerdir. Buna karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Haberler 05.12.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Torun, yapt yazl açklamada, en son Orduda 20 yandaki üniversite örencisi Ceren Özdemirin cinayete kurban gittiini hatrlatt.

Son dönemde art gösteren kadn cinayetlerinin ve iddetin önlenmesi için öncelikle ülkede hakim olan kadn kart söylem ve tutumlarn engellenmesi gerektiine iaret eden Torun, Kadn cinayetlerine yol açan batakl kurutmalyz, yeni Cerenler öldürülmesin. deerlendirmesini yapt.

Türk kadnnn 5 Aralk 1934de elde ettii haklarn çok daha gerisine itilmek istenildiini savunan Torun, unlar kaydetti:

Türk kadnlar milletvekili seçme ve seçilme hakkn 85 yl önce elde etti. Ancak maalesef ülkemiz kadnlar açsndan her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Ülkede kadnlar yok saymaya yönelik bir siyasi iklim hakim. Kadn cinayetleri en nihayetinde kiisel deil, siyasi cinayetlerdir. Buna kar hep birlikte mücadele etmeliyiz. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyetin kazanmlaryla kavgal zihniyet kadn haklarn yok saymaktadr. Bu zihniyetin toplumun her kesiminde iitilen söylemleri neredeyse kadna yaplan iddeti mazur gösterecek niteliktedir. Kadnmz toplumsal hayattan soyutlanmaya çallmakta, ikinci snf insan muamelesine maruz braklmaktadr.

Torun, CHP olarak, kadn haklarnn iyiletirilmesi ve kadnlarn toplumsal hayatn her alannda yerini almas için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, Türk Kadnna seçme ve seçilme hakknn verildii bu anlaml günde, kadn cinayetlerine bir kez daha dur diyoruz. Kadna iddet toplumun tümüne kar ilenmi bir iddettir. 85 yl önce balattmz özgürlük ve demokrasi mücadelesinin gerisine düemeyiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git