CHP’den kdv oranın yüzde 1'e düşülmesi için kanun teklifi

CHP milletvekilleri, konutlarda kullanılan elektrik, su, doğal gaz ve internet hizmetlerinde KDV oranının yüzde 1'e düşmesi için kanun teklifi verdi. Teklifin ilk imzacısı olan CHP İstanbul Milletvekili Levent Gök, "Kanun teklifi ile aile bütçelerinin sınırlı da olsa rahatlatılması amaçlanmaktadır" dedi.

Haberler 28.09.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP milletvekilleri, konutlarda kullanlan elektrik, su, doal gaz ve internet hizmetlerinde KDV orannn yüzde 1e dümesi için kanun teklifi verdi. Teklifin ilk imzacs olan CHP stanbul Milletvekili Levent Gök, Kanun teklifi ile aile bütçelerinin snrl da olsa rahatlatlmas amaçlanmaktadr dedi.

Levent Gök, yapt yazl açklamada, Türkiyede 2018den bu yana bir ekonomik kriz yaandn belirtti. Gök, TBMMye verdikleri kanun teklifinin amacn, Konutlarda tüketilen elektrik, su ve doal gaz ile kablolu internet hizmetlerinden yüzde 18 KDV alnmakta olup bu hizmetlere ödenen tutarlar, dar gelirli ailelerin bütçesinde önemli bir yer tutmaktadr. TMMOB Makina Mühendisleri Odas yetkililerince yaplan açklamalara göre; zamlarla birlikte Ankara ve stanbulda 4 kiilik bir hanenin doal gaz, elektrik, su ve internet faturasna ödedii toplam miktar, asgari ücretin 1/4üne, asgari ücretin altnda maa alan çalan ve emekliler bakmndan ise 1/3üne denk gelmektedir. Konutlarda tüketilen elektrik, su ve doal gaz ile kullanlan internet hizmetlerinden alnan KDV orannn yüzde 18den yüzde 1e düürülmesi ve böylece aile bütçelerinin snrl da olsa rahatlatlmas olarak açklad.

Ana Sayfaya Git