CHP'den tacize uğrayan kadına baskı: Sakın konuşma

CHP teşkilatlarında tacize maruz kalan üç kadın destek için TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na başvurdu. Meclis’e gelecek bir aileyle telefonda görüşen Komisyon Başkanı Fatma Aksal şöyle konuştu: “Tacize uğrayan kadının psikolojisi bozuktu, eşi ile de görüştüm, aile olarak çok etkilenmişler. Tacize uğrayan kadın ve eşine konuşmamaları yönünde telkinde bulunmuşlar, baskı yapılmış.”

Haberler 04.01.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tacizlerle çalkalanan CHPde bu rezalet, skandallar zincirine dönütü. Taciz madurlarndan 3 kadn, TBMM Kadn Erkek Frsat Eitlii Komisyonuna bavurdu. CHPde patlak veren tacizleri takip ettiklerini belirten Komisyon Bakan Fatma Aksal, Kendi rzalar ile Ben CHP tekilatnda tacize maruz kaldm diyen, bize bavuru yapan 3 kii var. 26 Ocakta Meclis açlacak. Bir aile Ankaraya gelecek ve görüeceiz. Gelecek aile ile telefonla görütüm. Tacize urayan kadnn psikolojisi çok bozuktu, ei ile de görütüm, aile olarak çok etkilenmiler. Eini de takdir ettim, çünkü kadna destek olmu, sahip çkm. Tacize urayan kadn ve eine konumamalar yönünde telkinde bulunmular, bask yaplm dedi.

CHP BAÖRTÜSÜNÜ KONUACAK SON PART

Taciz ve tecavüz iddialaryla ilgili CHPyi hiçbir ey yapmamakla eletiren Aksal, Kemal Klçdarolunun baörtüsüne ilikin son açklamalarna da tepki gösterdi. Aksal, unlar kaydetti: Kzlar ikna odalarna alan Nur Serteri CHP milletvekili yapt. CHPli vekillerin baörtülüler için Kamuda olamazlar dediklerini, Merve Kavakçya neler yapldn unutmadk. Kalkp imdi baörtüsü konusunda konuacak en son parti CHPdir. Seçim döneminde iki çarafl kadna rozet taktlar. Yönetimlerine bir baörtülü kadn aldlar. Canan Kaftancolunun baörtülüler, dinimiz ve Peygamber Efendimiz hakknda neler söylediini biliyoruz. Yönetime baörtülü kadn almanz bir ey ifade etmiyor. En ufak frsatta o zihniyet hortluyor.

Ana Sayfaya Git