CHP'den tarım zirvesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 30 Eylül-2 Ekim'de CHP'li belediyelerin katılımıyla İstanbul'da tarım zirvesi düzenleneceğini belirtti.

Haberler 13.09.2021 - 07:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Torun, yazl açklamasnda, ülkenin en temel sorunlarndan birinin tarmsal üretimde yaandn, Türkiyeyi 19 yldr yöneten siyasi iktidarn yllar içindeki yanl politikalarnn tarm içinden çklamaz hale getirdiini savundu.

Üretim maliyetleri artarken ürünlerin deerinin azaldn, devletten destek alamayan çiftçinin topran terk ettiini öne süren Torun, üretimin dütüünü, tarm arazilerinin küçüldüünü kaydetti.

ktidarn çiftçiye destek vereceine yabanc ülkelerden tarm arazileri kiraladn, yurt dndan tarm ürünü almak için ithalat vergilerini sfrladn iddia eden Torun, Bu nedenle CHP olarak belediyelerimizde yeni bir tarm seferberlii balatyoruz. 30 Eylül-2 Ekimde tüm belediyelerimizin katlmyla stanbulda bir tarm zirvesi düzenliyoruz. ifadesini kulland.

CHPli belediyelerin yerli üreticiye büyük katklar verdiini aktaran Torun, Bu zirvemizde de belediyelerimizin tarma verdii destekleri ele alarak kamuoyuna tantacak ve bundan sonraki yol haritamz belirleyeceiz. imdi yerel yönetimlerde, ardndan ise iktidara geldiimizde tarm için hangi admlar atacamz ortaya koyacaz. Sayn Genel Bakanmz da burada bir konuma yaparak partimizin tarm politikasn milletimize açklayacak. bilgisini verdi.

Ana Sayfaya Git