CHP'li Altay: Ateşkes olması, CHP'yi memnun etti

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, İdlib'de yürürlüğe giren ateşkesle ilgili, "Ateşkesin olması, imzalanmış olması CHP'yi memnun etmiştir. Bizim için sevindirici bir tablodur" dedi.

Haberler 07.03.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakan Vekili Altay, TBMMde basn toplants düzenledi. CHPli Altay, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, dün Moskovada Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile görümesinden çkan dlib için atekes kararn deerlendirdi. Altay, Atekesin olmas, imzalanm olmas CHPyi memnun etmitir. Bizim için sevindirici bir tablodur. Küçük bir uyary yine yapmak isteriz; ülke esenlii için Mehmetçiin burnunun kanamamas için. Alan darald için cihatçlarn Türkiyeye yaklama mesafesi ksald. Snra daha yakn olabileceklerdir, bu konuda tedbir alnmas lazmdr. Bu masada cismen Esad yoktu; ama ruhen ve fiilen Moskovadaki masada Putin, Erdoan ve Esad vard. Bunun böyle bilinmesi, okunmas gerekir. Sayn Devlet Bahçelinin hakl tepkisi ve talebinin karlanmadn düünüyorum. Rusyaya yönelik talepleri vard özür ve tazminat. Rusyann elinde 57 ehidimizin kan var, hesab sorulsun diye konutu.

GERLMN KAYNAINA BAKMAK LAZIM

CHPli Altay, TBMMde AK Parti ve CHP milletvekilleri arasndaki kavgaya ilikin ise Gerilimin kaynana iyi bakmak lazm. Sayg saygy, saygszlk saygszl besler. Söyleyene deil söyletene bak. Yaadmz durum budur, çok ama çok ar tahrik unsuru vardr. Nefsi müdafaa vardr, kötü sözü tekraren iade vardr. in özü budur. Siyaset hogörü ikliminden çkarsa çrndan da çkar. Siyasette hogörü mekanizmasnn ilemesi gerekir. Bunu iletmezseniz siyaset çrndan çkar. çrndan çkan siyasetin ne iktidar ne muhalefete bir faydas olmaz dedi.

SÜPERSONK FEZLEKE

Engin Altay, CHP Grup Bakan Vekili Engin Özkoç hakknda hazrlanan, 1i Cumhurbakanna hakaret suçundan 3 fezlekenin TBMMye geldiini de hatrlatarak, Vatanda buna jet fezleke dedi. Buna olsa olsa süpersonik fezleke denir. 4 Martta açklama yapyor, 5 Martta 3 ayr fezleke geliyor. ikayet tarihi 5 Mart, Meclise gelii 5 Mart. Yarg sopasna boyun eecek tek CHPli yoktur. CHPnin feda edecek bir grup bakan vekili yoktur, bir milletvekilimiz yoktur, il, ilçe bakanmz yoktur, bir tek yaln CHPli üyemiz yoktur ve olmayacaktr. Herkesi bu noktada ayan denk almaya, hukuka, anayasaya bal sadk kalmaya çaryorum. Evet gerilim vardr ve gerilim bitirilmelidir. Siyasette azdan istenmeden sözler çkar; ama siyasette devletin anahtarn teslim ettiiniz kimse kafasna göre konuamaz, her istediine hakaret edemez, etmemelidir, yapmamaldr. Gerilimin yumuatlmas doru olandr diye konutu.

Ana Sayfaya Git