CHP'li Altay'dan Muharrem İnce'ye yanıt

CHP Grup Başkanvekili Altay, 'Engin Altay'ı dinledim, seçim gecesi konuşmadım' diyen İnce'ye cevap verdi.

Haberler 14.07.2018 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, Engin Altay dinledim, seçim gecesi konumadm diyen Muharrem nceye yant verdi. Altay, Seçim geçesi çkp ne diyecektik? Seçimi kaybettik desek kaybetmedik, kazandk desek kazanmadk. Karar benim deildir, onundur. Ben liderlik yaptm noktalarda, etrafmdakileri dinlerim, karar ben veririm dedi.

TBMMde basn toplants düzenleyen CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, bir gazetecinin CHPnin Cumhurbakan aday Muharrem ncenin Engin Altay dinledim, seçim gecesi konumadm yönündeki açklamasn sormas üzerine Altay, O geceyle ilgili Sayn nce, belki biraz eksik söyledi. O gece açklama yaplp yaplmamasyla ilgili bir deerlendirmeyi kendi aramza yaptk. YSK ve Anadolu Ajans verilerinin netlemesi noktasnda bence beklemekte fayda vard. Halen ayn düüncedeyim. O gece çkp ne diyecektik dedi.

KARAR BENM DEL, ONUNDUR

Altay unlar söyledi:

Seçimi kaybettik desek kaybetmedik, kazandk desek kazanmadk. Verileri, veri aklarn takip ediyoruz. Tabloya bakyoruz. Anadolunun dört bir yanndan özel olarak da veri alyoruz. Olumsuz bir tabloyla kar karya olduumuzu saat 9 itibaryla gördük. Ama siyasette umut bitmez. Gecenin 4ünde kalkp, Erdoana hayrl olsun demesinin de bir anlam yoktu. Karar benim deildir, onundur. Ben liderlik yaptm noktalarda, etrafmdakileri dinlerim, karar ben veririm. O karar da bizim deerlendirmelerimizle birlikte kendisine aittir. Kendisi de öyle söyledi zaten.

çIKIP NE DYECEKTK?

Bunu mesele yapmann bir alemi yok. unu anlamyorum; O gece niye 2de 3te televizyona çklmad? Kamuoyu bu meseleye çok takld. çklp ne denilecekti? Herkes iin son dakikasna kadar, sandktaki sandkta, seçim kurullarndaki burada iini yapar, bütün bu iler, ertesi gün ölene doru bitti. bitmeden, çkp da ortal birbirine katmann da alemi yok, daha netlememi bir yenilgiyi kabul etmenin de bir alemi yok. Yaplanlar dorudur. 24 Haziranla ilgili bir ey kanmak isteniyorsa, kanacak nokta gece niye açklama yaplmad noktas deildir.

nceye dünkü açklamalarndan dolay krgn olup olmadnn sorulmasna karlk Altay, krlmadn, ncenin 16 yllk dostu olduunu, ömrü sona erene kadar da dostu kalacan söyledi.

KURULTAY SORUSU

Kurultaya yönelik imza tartmalarnn sorulmas üzerine de Altay, CHPnin sahibinin örgüt olduunu belirtti. Altay, Örgütün böyle bir deerlendirme ortaya koymas halinde elbette kurultayn yaplabileceini belirterek, Ama bin 270, bin 280 insann ayr ayr ne düündüünü ben bilmiyorum. En azndan 650 insann, nihai olarak bir karar, irade koyduunu henüz görmü deilim. Görürsek zaten bu mesele hallolmu olunacak dedi.

Ana Sayfaya Git