CHP'li Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusu dışında Özkoç'a 250 bin liralık tazminat davası da açtı.

Haberler 11.01.2022 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, avukat araclyla CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç hakknda kendisine hakaret ettii gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu, ayrca 250 bin liralk tazminat davas açt.

Erdoann avukat Hüseyin Aydn tarafndan Ankara Cumhuriyet Basavclna verilen suç duyurusu dilekçesinde, Özkoçun partisinin Kocaeli l Danma Toplantsnda Cumhurbakannn kiilik haklarn ihlal eden isnatlarda bulunduu belirtildi.

Özkoçun, Erdoana yönelik açklamalarnn mesnetsiz ve kiilik haklarna ar saldr mahiyetinde olduu ifade edilen dilekçede, u deerlendirmeye verildi:

Cumhurbakanmz, 40 yl akn var olan bir yapnn terör örgütü olarak ilan edilmesi ile devletten ve toplumdan tasfiyesi edilmesi mücadelesine liderlik etmi ve çok önemli baarlar elde etmitir. Bu nedenle FETÖ, Cumhurbakanmza büyük bir husumet beslemektedir. Bu husumetin bir yansmas olarak 15 Temmuz darbe giriiminde, Sayn Cumhurbakanmza suikast düzenlemitir. Bu husus, kesinleen Mula 2. Ar Ceza Mahkemesinin dava dosyas ile sabittir. Sayn Cumhurbakanmz, maduru olduu bir örgütün faili olarak gösterilmeye çalmaktadr, ki bu nitelikteki iddialarn akl ve mantkla kabil-i telif olmad açktr.

Cumhurbakan Erdoann siyasi liderlii ve mücadelesi sayesinde silahl terör örgütü PKKnn da bitme noktasna geldii kaydedilen dilekçede, bu nedenle örgütün Cumhurbakan Erdoana duyduu husumetin, örgüt elebalar ve mensuplar tarafndan sk sk dile getirildii aktarld.

Cumhurbakan Erdoann, FETÖ ve PKKya kar mücadele ve kararllnn, toplumun her kesimi tarafndan takdir edildiine dikkat çekilen dilekçede u ifadelere yer verildi:

Bugün terör örgütlerinin egemen olmad, özgür ve bamsz, bütünlüünü muhafaza etmi bir ülkede yayorsak, bunda Sayn Cumhurbakanmzn kararl mücadelesinin pay büyüktür. Cumhurbakanmz, can pahasna mücadele ettii terör örgütlerinin parças veya yardmcs olarak göstermek açk bir iftiradr ve kiilik haklarna ar bir saldrdr. Kald ki ad geçen kii, bu nitelikteki kkrtc açklamalarn artk alkanlk haline getirmitir. Geçmite de benzeri mesnetsiz ve kkrtc açklamalar yaparak TBMMde gerginliklerin fitilini atelemi ve naho görüntülerin olumasna sebebiyet vermitir. Hakaret kast, yoruma mahal brakmayacak ekilde ortadadr. Dava ve ikayet konusu söz ve eylemlerinin, düünce ve ifade hürriyeti kapsamnda himaye edilmesi mümkün deildir. çünkü bu hürriyetlerin salad yetkiler açkça kötüye kullanm, Sayn Cumhurbakanmzn kiilik haklarn ihlal ederek, ifade hürriyetinin snrlarna tecavüz edilmitir. Sonuç olarak Ankara Cumhuriyet Basavclna verilen ikayet dilekçesinde Engin Özkoç hakknda Cumhurbakanna hakaret suçundan soruturma açlmas talep edilmitir. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dilekçede ise 250 bin lira manevi tazminatn tahsili ile mahkeme kararnn yüksek tirajl bir gazetede yaynlanmas talep edilmitir.

Ana Sayfaya Git