CHP’li Erkek: 6 partiyle ‘Parlamenter sistem’de anlaştık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 6 siyasi partinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi”nde anlaştığını belirtti.

Haberler 20.01.2022 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Yardmcs Muharrem Erkek, parti Genel Merkezinde basn toplants düzenledi. Erkek, CHP, yi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti kurmaylar tarafndan Mecliste dün son rötular yaplan 23 sayfalk Güçlendirilmi Parlamenter Sistem çalmasnn Genel Bakanlara sunulduunu söyledi.

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine dikkat çeken Erkek, bu sistemin her geçen gün daha da otoriterletiini söyledi. Güçlendirilmi Parlamenter Sistem çalmalarnn tamamlandn kaydeden Erkek, lk seçimde iktidar olduktan sonra Millet ttifaknn Cumhurbakan aday da Türkiyenin 13üncü Cumhurbakan olacak. Yeni Cumhurbakan ve yeni Meclis toplumsal uzlamayla birlikte yeni anayasa deiikliini millete sunacak. çünkü Türkiyenin yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir yönetim anlayna, yeni bir sisteme ihtiyac var. Bu sistemi mutlaka ve mutlaka ina edeceiz. çünkü bugün Türkiyeye dayatlan bu ucube sistem 83 milyonu freni patlam kamyon gibi uçuruma sürüklüyor. Buna dur diyeceiz ve bizim iktidarmzda bir tek umutsuzluk yasak olacak dedi.

TÜM LKELERDE UZLATIK

Yaptklar çalmada hiçbir partinin derdinin kendi partisiyle veya ahsyla ilgili olmadn kaydeden Erkek, Mesele Türkiye meselesi. 6 parti ortak mutabakat metnimizi tamamladk. Dün akam da yine TBMMde son çalmamz gerçekletirdik. Bu bir redaksiyon çalmasyd ve 6 parti ortak mutabakat metnini genel bakanlara sunduk. imdi süreç, takdir genel bakanlarda. En ksa zamanda sayn genel bakanlar bir araya gelecek ve Türkiyeye, kamuoyuna gerekli mesajlar verecekler. Bu iddialar biz de gazetelerden okuyoruz, duyuyoruz, yani gülümsüyoruz. çünkü 6 parti uzun zamandr genel bakanlarn görevlendirmesiyle genel bakan yardmclar olarak o kadar uyum içerisinde çaltk ve tüm temel ilkelerde uzlatk. Millet ittifak güçlenerek, büyüyerek yoluna devam ediyor arkadalar diye belirtti.

Ana Sayfaya Git