CHP'li eski vekilden Kılıçdaroğlu'na cevap: Başarısız oldunuz

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin oylarının yüzde 25'den 22'ye düşmesine rağmen partisinin başarılı olduğunu söyleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Eski Milletvekili Onur Öymen, "İktidarın yarısı kadar oy alan bir partiyi başarılı saymam" diyerek Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

Haberler 30.06.2018 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Seçim sonras CHPde Kemal Klçdaroluna tepkiler artarak devam ediyor. Muharrem nce ile kurultay konusunda anlamaya vard tahmin edilen Klçdaroluna bir tepki de CHPli eski vekil Onur Öymenden geldi. Öymen, Kurultaya gidilmesi ve baarszln nedenlerinin tartlmas gerekiyor dedi.

CHPdeki son ortam deerlendiren Öymen unlar söyledi:

CHPde uanda seçim sonuçlarnn tartld bir ortam var. Bunlarn tartlmasn çok salkl olarak deerlendiriyorum. Yanl olan bu konular hiç tartmamak olurdu ama tartlyor. çözümler aranyor. Niçin böyle oldu, bunlar düünülüyor. Parti olarak niçin seçim sonuçlarn tamamen izleyemedik? Niçin banda farkl izlenimler aldk? Niçin kendi kaynaklarmzdan deil de, sonunda resmi kaynaklardan deerlendirme yapmak zorunda kaldk? Sistem çöktü mü çökmedi mi? Baz arkadalar çöktü diyor. Bir kere iin teknik taraflar tartld.

AMAç HAYIR BLOUNU BR ARADA TUTMAKTI

kincisi iin özü bence yeterince tartlmyor. Neydi bizim hedefimiz? Referandumda bize göre bir takm usulsüzlükler oldu. Buna ramen yaklak %49 hayr oyu çkt. Ama bu hayr blounu bir arada tutalm dedik. Deil mi?

BEN OLSAM CHPY BAARILI SAYMAZDIM

Seçimlerden alnan sonuçlar deerlendiren Öymene göre iktidar partisinin yars kadar oy almak bir baar deil...

Bu seçimlerde bu hayr oyunun üzerinde yeni seçmenler var. Onlardan da yararlanarak %50den fazla oy alalm. Bunu yapabildik mi? Baar hayr blounu bir arada tutmak ve anayasadaki o köklü deiimi engelleyecek sonuç almakt. Bunu yapabildik mi? Bunu yapamadktan sonra yüzde u karda oy aldk, yüzde bu kadar oy aldk tartmas bence anlamn yitiriyor. Yüzde u kadar oy almak marifet deil. Aldmz oydan daha fazla oy alsaydk. Diyelim ki %22 deil de %27, %30 oy alsaydk kendimizi baarl m sayacaktk? Rejim deiikliini engelleyecek bir çounluk salayamadktan sonra, cumhurbakanl seçimini engelleyecek bir sonuç almadktan sonra kendimizi baarl sayamayz. Ben ahsen saymazdm.

NEDEN BAARISIZ OLDUK SORUSU SORULMALI

Partinin kurultaya gitmesi gerektiini savunan Öymen, kurultayda baarszln nedenleri tartlmal kanaatinde.

Niye baarl olamadk? Bunu tartmak lazm... Partinin kurultay toplamas bence çok önemlidir. En yakn zamanda bu kurultay partide bir deiiklie yol açarsa onun da bir faydas olur. çünkü partileri baarya götüren deiimdir. Bütün demokratik ülkelerde mevcudu aynen muhafaza ederek daha baarl sonuç alan partiler dünyada azdr. Kurultay bir deiime yol açarsa ne ala.

Ana Sayfaya Git