CHP'li Köksal Kadın hakları konulu basın toplantısı düzenledi

CHP Grup Başkan Vekili Burcu Köksal Kadın hakları konulu basın toplantısı düzenledi

Haberler 03.10.2023 - 13:54 Son Güncelleme : 03.10.2023 - 13:54

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu ile Türk Medeni Kanununun kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.


Köksal, Mecliste bazı partilerden kadın milletvekilleri ve 81 ilden gelen Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) gönüllüleriyle düzenlediği basın toplantısında, kadın haklarının korunması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaşın açıklamalarını hatırlatan Köksal, yeni anayasa tartışmalarında hedefin 6284 sayılı Kanun ile Türk Medeni Kanunu olduğunu ileri sürdü.


Yoksulluk nafakasının Türk Medeni Kanununda düzenlendiğini hatırlatan Köksal, yasa yapma yetkisinin Mecliste, yasa teklifi verme yetkisinin de milletvekillerinde olduğunu kaydetti.


Bakan Göktaştan Türkiyede cinayete kurban giden kadınların sesi olmasını, kadına yönelik şiddetle mücadele etmesini beklediğini dile getiren Köksal, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun ağustos ayındaki raporuna göre 29 kadının cinayete kurban gittiğini söyledi.
Burcu Köksal,

Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe, adil yargılama yapılmayıp şüpheliler caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek devam ediyor.

dedi.


Köksal, mücadelenin, kadın haklarını korumak, geliştirmek ve daha ileri taşımak için yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.


Türk Medeni Kanununun ve 6284 sayılı Kanunun dayanağı olmayan gerekçelerle tartışmaya açılmasını kabul etmediklerini belirten Köksal,

6284 sayılı Kanun da Türk Medeni Kanunu da kırmızı çizgimizdir, asla dokundurtmayacağız. Bunun için gerek Mecliste gerek alanda gerekse tüm platformlarda mücadelemizi kararlılıkla sonuna kadar sürdüreceğiz.

diye konuştu.


Köksalın basın toplantısına destek veren Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya da kadın haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Köksal ve milletvekilleri daha sonra Meclise gelen kadınlarla görüştü.

Ana Sayfaya Git