CHP'li Ömer Süha Aldan hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında, bir radyo programındaki sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Haberler 28.12.2017 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Mula Milletvekili Ömer Süha Aldan hakknda, bir radyo programndaki sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Basavclnca, soruturma balatld. Basavclnn konuya ilikin açklamasnda, Aldann dün katld bir radyo programnda sarf ettii sözler nedeniyle soruturma balatld belirtildi. Aldan, konuk olduu bir radyo programnda, hafta sonu yaymlanan 696 sayl KHKnin 121. maddesiyle ilgili açklamalarda bulunmutu.

TE O SÖZLER

Bir radyo yaynna katlan CHPli vekil Aldan, darbeye direnenleri o geceki eylemleri nedeniyle ceza almasnn önüne geçen düzenlemeyi Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunlar salarm sokaa ve onlara af bile getirebilirim mantn toplumda yayma anlaydr sözleriyle eletirmiti.

SOSYAL MEDYADA SERT TEPK

CHPli Aldanhn bu sözlerine sosyal medya kullanclar sert tepki gösterdi. Aldan özür dilemeye davet eden sosyal medya kullanclar, skandal sözlerinden dolay hesap sorulmas gerektiini de ifade etti.

Aldana AK Partiden de sert tepki geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, Edep, ahlak, izan d ve seviyesiz açklamalar nedeniyle CHP Milletvekili Aldan iddetle knyor; 15 Temmuz ehitlerinin maneviyatndan, ehit yaknlarndan, gazilerden ve 15 Temmuzda destans bir mücadele ve zafere imza atan Türk milletinden özür dilemeye davet ediyorum demiti.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, sosyal paylam sitesi Twitterdan CHP Milletvekili Ömer Süha Aldann darbecilere direnen sivillere ilikin KHK maddesini eletirmesine ilikin açklamalarda bulundu. Ünal, 15 Temmuzun ruhuna ve kutsiyetine yaptklar saldrlar yetmedi, imdi de o gecenin kahramanlarna en ar ekilde hakaret ediyorlar. Bu üslup, bu söylem alçakça. Bu millet sizi affetmeyecek. Kininizde, nefretinizde boulun dedi.

Ana Sayfaya Git