CHP'li Özel: Cumhurbaşkanı adayınız kim tartışmalarına girmeyin

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel "Suni bir tartışmanın içerisine sakın düşmeyin, girmeyin. O da şu; cumhurbaşkanı adayınız kim?" dedi.

Haberler 13.12.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Ordu l Bakanl tarafndan Atatürk Kültür Merkezinde danma toplants düzenlendi. Toplantda konuan CHP Grup Bakan Vekili Özgür Özel, partililerden cumhurbakan adaynn kim olaca konusunda tartmalara girmemelerini istedi.

Partililere seslenen Özel Suni bir tartmann içerisine sakn dümeyin, girmeyin. O da cumhurbakan adaynz kim? Bu sorunun cevabn duyduunuzda Özgür Özel olarak temin ederim unu söyleyeceksiniz; bunu ben deil de bulunduu makamdan bu partinin kurucusu görseydi, duysayd diyecek ki; ite benim cumhuriyetimin 100üncü yl, ite benim cumhurbakanm. Böyle bir adaymz olacak. Ama o güne kadar aday tartmalarndan devam etmeyin. çünkü o bizi parti içerisinde de içe dönmeye, ittifakta da sanki bou bouna bir ey tartmaya götürür. Sonunda bir masa kurulacak, liderler kendi yönetim kurullarndan oluan aldklar yetkiyle bir araya gelecek, belki birkaç kez oturacaklar, en doru karar vererek cumhuriyetin 2nci yüzylnda Türkiyeyi yeniden demokrasiye tayacak. Türkiyede güçlendirilmi parlamenter sistemi kurmak üzere büyük bir mutabakatn, büyük bir ittifakn demokrat cumhurbakan adayn belirleyecekler. O güne kadar aday kim diye sorana cevabm udur; aday kim diye soran kimse, aday sensin diye konutu.

ADAY KM OLURSA OLSUN O SEçM KAZANILIR

Aday kim olursa olsun seçimlerin kazanlacan belirten Özel, unlar söyledi:

Yeter ki, Türkiyenin dört bir yannda milyonlarca Cumhuriyet Halk Partili yataktan, cumhurbakan adayym, o bir oyu bugün toplamam lazm diye kalksn. Eer o oyu, teker teker toplayabilirseniz, rejimin geleceinden endie etmeyin. Ülkenin geleceinden, çocuklarnzn yarnlarndan, acaba cumhuriyetin 2nci yüzylna da bu karabasanlarla m gireceiz diye endie etmeyin. Bunun için adanmak, inanmak lazm. Bunun için terliklerini giymeden önce sabah cumhurbakan gibi hissetmen lazm. Siz yarn sabahtan itibaren cumhurbakan olarak kalkmaya var msnz? O zaman ben de size unu söyleyeyim; yarn sabah kalkn ve bu seçimi aln. Bizim adaymz sizlersiniz. Benim adaym sizlersiniz. Eer yarn sabah bu seçimi almay siz kafaya koyarsanz, yaa sen cumhurbakan adaym. Sana inanyoruz, senin arkandayz, seninle birlikte bu ülkeyi hep birlikte kurtaracaz. Size güveniyoruz.

DÜNYANIN EN PAHALI TIRAINI YAPTILAR

Kur artlarna yönelik de eletirilerde bulunan Özel, Biliyorsunuz bunlar bütün Türkiyeye önce dolar bozdurttular. Dediler ki; sizi milli seferberlie davet ediyoruz. Milliyetçi olan, vatann seven dolarn bozdurur. Bunlara inanan birkaç berber arkada mili durua destek yazdlar, 100 dolarn bozdurup, gelen bedava saç sakal tra olacak dedi. O gün bunlarn milli görüüne güvenen vatanda, 6 liradan dolarn bozdurdu, makbuzu berbere götürdü. Yazk, berberde milli durua destek diyerek bunu saç, sakal tra yapt. Bugün geldiimiz noktada tra olan vatandan dolar dursa 1400 lira yapacak, adam 800 lira zararda. Vatandaa dünyann en pahal tran yaptlar. Tra eden bunlara inand, bedava tra yapt. Tra olan 800 lira zararda. Bunlar halen daha her ey kontrolümüzde, bunu bilerek yaptk, diyorlar diye konutu.

Toplant daha sonra basna kapal olarak devam etti.

Ana Sayfaya Git