CHP'li Özel: Göstereceğimiz aday Atatürk'ün manevi şahsiyetini rahatsız etmeyecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin "Bizim göstereceğimiz aday Atatürk'ün manevi şahsiyetini rahatsız etmeyecek biri olacak" dedi.

Haberler 15.12.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, TBMMde basn toplants düzenledi. Özel, AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Ömer çelikin muhalefetin erken seçim talebini eletiren sözlerine cevap vererek, Biz erken seçim dnda bir ey söylemiyoruz. Siz nasl geldiniz iktidara? Bir ekonomik buhranla erken seçim olarak geldiniz. ki partili sistemle tek bana iktidar elde ettiniz. imdi halkn hakemliine bavurmay vesayet talebi olarak görüyor. Seçim yoluyla darbe olur mu? Seçim yoluyla demokrasi olur dedi.

DÜNYASI LE TOPLANTI KURA YANSIYOR

Özel, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebatinin i dünyasyla bulumas sonrasnda dolar kurunun arttn söyleyerek, Nureddin Nebati ile toplantya katlan i dünyasnn ald izlenim dolar kuruna yansyor. dünyas ile toplant yapp dolar kuru frlyorsa o piyasa sana güven vermiyor. Dinlediler, baktlar ve özetle bundan olmaz dediler diye konutu.

Özel, HDP stanbul l Kongresinde atlan sloganlara ilikin Kabul edilebilir taraf yok. CHPnin bu konuda tutumu bellidir ifadelerini kulland.

KMSENN ENDES OLMASIN

Özel, Millet ttifaknn Cumhurbakan adaynn kim olaca sorusuna Atatürk üzerinden verdii cevap hatrlatlan Özel, Cumhuriyetin kurucularyla sorunlar olanlar, cumhurbakan olamazlar, yürütmenin banda bulunamazlar. Bizim göstereceimiz aday Atatürkün manevi ahsiyetini rahatsz etmeyecek biri olacak. Bu konuda kimsenin endiesi olmasn. Öyle bir aday olacak ve öyle bir aday Atatürkün oturduu makamda 13üncü Cumhurbakan olarak oturacak dedi.

Ana Sayfaya Git