CHP'li Özel: Hakimler, yargıçlar kararlarıyla konuşur

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Hakimler, yargıçlar kararlarıyla konuşur. Siyasi çağrışımlar yapabilecek ya da farklı çağrışımlar yaratabilecek bu tip spekülatif işler görevdeki hakimin, savcının işi değildir" dedi.

Haberler 15.10.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel, TBMMde partisinin kapal grup toplants ardndan basn toplants düzenledi. Özel, Anayasann ilgili maddelerinin, Anayasa Mahkemesi kararlarnn balaycln ve bu kararlarn yasama, yürütme, yarg mercilerince derhal uygulanacan söylediine vurgu yaparken, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yldrmn tepki çeken tweetini de deerlendirdi. Özel, Hakimler, yargçlar kararlaryla konuur. Siyasi çarmlar yapabilecek ya da farkl çarmlar yaratabilecek bu tip spekülatif iler görevdeki hakimin, savcnn ii deildir. Bu tweeti atana, kurumuna, millete, demokrasiye bir faydas yoktur, yanltr. Milletimizin dikkatine sunacamz bir konu da u an Anayasa Mahkemesi üyelerinin biri dnda hepsi AK Parti döneminde atanmtr. Engin Yldrm, AK Parti döneminde atanmtr, YÖK kontenjanndan gelmitir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinde gecenin 23.00ünde Anayasa Mahkemesinin klar yanyor, karsna çileri Bakanlnn klar yanyor tweetleri atlyorsa bu devleti AK Partinin 18 ylda getirdii durum herkesin gözünün önündedir. Bu millet bunu hak etmiyor. Böyle kamu yönetimi olmaz ifadelerini kulland.

CHP OLARAK BU ANAYASAYI ELETRYORUZ

Özel, herkesin beensin ya da beenmesin anayasaya bal olduuna dikkat çekerek, Anayasay beenmeyebilirsiniz, anayasal kurumlar beenmeyebilirsiniz ve bunlar eletirebilirsiniz. Daha iyi bir yapya kavuturulmasn istiyor olabilirsiniz; bu konuda yapacanz ey anayasa deiiklik teklifini hazrlayp, Meclise vermektir. Gerekli sayya ulaabilir, referanduma gidebilir, millet kabul ederse bu anayasa deiir. Biz mevcut anayasann üzerinden 12 Eylülün tanklar geçtii için rahatszz. Bu anayasada darbe döneminin izleri vardr. Bu anayasada FETÖ gibi bir terör örgütünün izleri vardr. Bu anayasann meruiyeti tartmaldr. Ancak meridir, yürürlüktedir. Yürürlükte olan bu anayasa ve anayasal kurumlar reddederseniz; en üst normdur. Alt normdaki kanunlara da kimsenin uymasn bekleyemezsiniz. Biz CHP olarak bu anayasay eletiriyoruz, düzeltmek istiyoruz. Ama biz yenisini yapana kadar ve milletimiz bunu onaylayana kadar, en geni mutabakatla bu anayasa kabul edilene kadar bu anayasaya hukukla kanunla balyz diye konutu.

Ana Sayfaya Git