CHP'li Özel : Sandığa gitmemek 'Evet' oyu atmak demektir

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Diyarbakır'dan vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Umutsuzluk, küskünlük ve kırgınlığın bir karşılığı olarak sandığa gitmemek, 'Evet' oyu atmak demektir" dedi.

Haberler 10.03.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 10.03.2017 - 09:47

Diyarbakra gelen CHP Grup Bakanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu ve 3 gündür kentte bulunan CHP Krklareli Milletvekili Vecdi Gündodu ile birlikte CHP l Bakanlnda gündeme ilikin açklamalarda bulundu. CHP Grup Bakanvekili Özel, kentte gezdikleri bölgelerde büyük bir hüzün, mutsuzluk ve ciddi bir huzursuzluk gördüklerini belirterek, Diyarbakrdan bütün Türkiyeye verecekleri bir mesajlar olduunu söyledi. Eveti isteyenlerin kutuplamay, ötekiletirmeyi, sürtümeyi kullanarak ve bundan sonras için de körükleyerek ve vaad ederek devam ettiklerini söyleyen CHPli Özgür Özel, konumasn öyle sürdürdü:

Ancak, 16 Nisan günü Hayrn bir son deil bir balangç olduunun altn çizmek isterim. 15 Nisan günü kullanlacak Hayr oylar kutuplama yerine kucaklama imkann, gözya yerine yeniden bir umudu, umutsuzluun yerine yeniden bir yaama sevincini, kardelii müjdeleyebilir. Ama bunun bir tane art var. Türkiyenin her yerinde ve köesinde sanda gidip oy kullanmak. Umutsuzluk, küskünlük ve krgnln bir karl olarak sanda gitmemek Evet oyu atmak demektir. Bu kutuplamaya, göz yann sürmesine Evet demek demektir. Tüm vatandalarmza çarda bulunuyoruz; sandklara gidip özgürce, korkmadan oyunuzu kullann. Evet kutuplaamaya, Hayr ise, kucaklamaya yönelik açlacak birer kapdr.

TANRIKULU: OHAL 3 AY DAHA UZATACAKLAR

CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanarkulu ise, Babakan Binali Yldrmn OHALin 3 ay daha uzatlaca açklamasna deinerek öyle konutu:

Biraz önce aldm bir bilgiye göre Babakan OHALin 3 ay daha uzatlacan ifade etmi. 21 Temmuzda OHALin ilan edildii günleri hatrlayal Ne söylemiti Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu Evet biz 3 ay yetki alyoruz ama bir ay bilemediniz bir buçuk ay sonra kaldracaz, 3 ay bile kullanmayacaz demiti. 9 ay bitiyor uanda 3 ay daha uzatacaklar. Babakan Binali Yldrm Ankarada ne söylemiti, Olaanüstü hal koullarnda biz halk oylamas yaptrtyoruz dedirtmeyeceiz kendimize demiti. Aynen bu cümleyi kurmutu. Ama OHALin bask anlamna geldiini, ifade özgürlüü engellenmesi anlamna geldiini bildikleri için bu artlarda yapacaklar. O nedenle sonuç ne olursa olsun onun meruluu her zaman tartlacaktr. Ama benim Hayr çkaca konusunda da bir kukum yok.

CHP Krklareli Milletvekili Vecdi Gündodu da, 3 gündür Diyarbakrda olduunu, ziyaretler yaptklarn ve sivil toplum kurulularn gezdiini ifade ederek, Diyarbakrdan Hayrn çkacandan eminiz dedi.

Ana Sayfaya Git