CHP'li Özel: Yemin töreninde ayağa kalkmayacağız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Mecliste düzenlenecek olan yemin törenine katılacaklarını belirterek, "Burası yasama meclisidir ve bugüne kadar yürütmenin başı karşısında hiç ayağa kalkmadık, kalkmamak gerekiyor. Artık tarafsız bir Cumhurbaşkanı yok" dedi.

Haberler 09.07.2018 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP, 27nci Yasama Döneminin ilk grup toplantsn basna kapal olarak gerçekletirdi. Grup bakanvekillerinin belirlendii toplant sonras basn mensuplarna açklamada bulunan CHP Grup Bakanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, mevcut grup bakanvekillerinin yeniden grup bakanvekilliine seçildiini belirterek, Grup bakanvekillii seçiminde kullanlan 136 oyun 131ini alan Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç ilk turda seçildiler. Zaten 3 adayn olduu bir yart. Meclis bakanvekilliinde Levent Gök adayd. Kendisi kullanlan oylardan 119unu alarak ilk turda seçildi ve Meclis bakanvekili adaymz olarak belirlendi. Birlik ve beraberlik halinde grup bakanvekillerimiz ve Meclis bakanvekilimizi belirlemi olduk dedi.

MUHALEFETE MUHALEFET ETMEYZ

Özgür Özel, Ümit Özdan CHP ile ittifak Y Partiye oy kaybettirdi açklamas ile ilgili yöneltilen soruyu, Bu açklamasn çok zamanl bulmadk. Bu geride kalm bir meseledir. YSKnn ilan ettii kesin sonuçlara göre Y Parti mevcut barajn altnda görünüyor. Yani CHP ile ittifak olmasayd, Mecliste yer almam olacakt. Bu konuda elbette farkl deerlendirmeler olabilir. Muhalefete muhalefet etme geleneimiz yok. Muhalefet partilerinin birbirleriyle uramasn anlaml bulmayz. Ayrca ayn ittifakta yer aldmz bir partiyi de eletirmeyi ve farkl deerlendirmeler yapmay salkl bulmayz eklinde yantlad.

YAKIIKLI BR DURUM DEL

Milletvekili Özel, dünkü yemin töreninde HDPli baz vekillerin genel kurula stiklal Marnn okunmasndan sonra gelmesiyle ilgili soru üzerine de Ben fark etmedim ama kasten böyle bir ey yapldysa yakkl bir durum deildir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git