CHP'li Öztrak: Andımız okullara geri dönecektir

CHP'li Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Andımızın her kelimesi ve Atatürk sevgisi, bu milletin yüreğinden ve ruhundan silinmeyecektir. Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması ise madalyalarımıza geri dönecektir" dedi.

Haberler 16.03.2021 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda parti genel merkezinde topland. Faik Öztrak, toplantnn ardndan basn toplants düzenledi. Öztrak, 15 Mart tarihi itibaryla Suriyedeki iç savan, 10uncu yln tamamladn bildirdi. Öztrak, Bu savata yüzbinlerce insan yaamn yitirdi. Yaklak 13 milyon Suriyeli yerinden, yurdundan oldu. 7 milyon Suriyeli, Suriye topraklar içinde yer deitirdi. 6 milyon Suriyeli ise ülkesini terk etti. Yardan fazlas da ülkemize yerleti. Bugün 3 milyon 659 bin Suriyeli Türkiyede yayor. Geçtiimiz yl Covid-19 salgnnda, milletimize 5 maskeyi bedava datamadlar. Pandemiyle mücadele etmek için millete IBAN numaras yollayp, ba istediler. Türkiye, bu 10 ylda, Suriyenin ardndan en büyük bedeli ödeyen ülke oldu. Ülkemizin askeri, ekonomik, siyasi, sosyal yükleri olaanüstü artt. Baz illerimizin nüfus yaps köklü ekilde deiti dedi.

AILAMADA CDD ZAFYET VAR

Öztrak, Covid-19 salgn sürecinde iktidarn politikalarna eletirilerini dile getirerek, Hem salgn yönetiminde hem de alamada ciddi zafiyetler var. Günlük vaka saylar 15 bini at. Bunun üzerine test saylar hemen azaltlmaya baland. Vaka test oran yüzde 10nun üzerinde. Günde 200 bin test yaplsa günlük vaka says 20 bini aacak. Alamada da iler çok parlak deil. Ortada a yok. Türkiye, birinci ve ikinci dozlar da dhil, günde ortalama 182 bin a yapabiliyor. Toplumsal baklk kazanmamz için, en az 50 milyon yurttamza a yapmamz lazm. Yani toplam 100 milyon doz a. Alamada bu hzla gidersek, 549 güne ihtiyaç var. Yani 1,5 yl. Bu sadece 2021i deil, 2022yi de kaybetmemiz anlamna geliyor. Hele hele nüfusun büyük çounluunu alayamadan, alanm gruplar tekrar alamak gerekirse, durum çok daha vahim olacak. Türkiye, 100 milyon doz ay hemen bulup, günlük a yapma saylarn da 500-600 binlere çkarmak zorunda diye konutu.

ANDIMIZ OKULLARIMIZA GER DÖNECEKTR

Öztrak, Dantayn Örenci And ile ilgili kararna ilikin de Dantay ald iki ayr kararla, hem okullarda okutulan Andmz, hem de devlet madalyalarndan Atatürk kabartmasn kaldrd. Andmzn ve devlet madalyalarndaki Atatürk kabartmasnn kaldrlmasn isteyen kim? Atatürk demek, Türkiye demektir. Atatürk demek, bamszlk demektir. Atatürk demek, milli eref, haysiyet ve onur demektir. Beyhude çabalarla Atatürkü bu milletin yüreinden de, zihninden de söküp, atamazsnz. Artk bunu anlayn. Bu milletin sinir uçlaryla daha fazla oynamayn. unu herkes bilsin; Andmz herhangi bir etnik kökeni dlamaz. Kimseyi ayrtrmaz. Andmz ülke bütünlüü içinde, vatan sevgisini, cumhuriyet ideallerini barndrr. Sayg ve sevgi kavramlarn içselletirir. çada medeniyetler seviyesinin üzerine çkma hedefini simgeler. Andmzn her kelimesi ve Atatürk sevgisi, bu milletin yüreinden ve ruhundan silinmeyecektir. Andmz okullarmza, Atatürk kabartmas ise madalyalarmza geri dönecektir dedi.

Ana Sayfaya Git