CHP'li Öztrak Belediye başkanlarının yetkileri alınmaya çalışılıyor

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "25 yıldır AK Parti belediye başkanlarının kullandıkları yetkiler, bakanlık genelgeleriyle bizim belediye başkanlarımızın elinden alınmaya çalışılıyor. Milletin, seçilmiş başkanları çalıştırmayanlara önüne gelecek ilk sandıkta atacağı şamar bu defa iflah etmez, süründürür" dedi.

Haberler 02.07.2019 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda parti genel merkezinde topland. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplant srasnda basn toplants düzenledi. Öztrak, CHPnin, Y Parti ile birlikte girdii seçimde sandkta büyük ittifak gerçekletirerek, 2014te 6 olan büyükehir belediye bakanlk saysn stanbul dahil 11e çkardn söyledi.

SANDIKTA TABLO DEMTR

Öztrak, seçimlerin, CHPnin bir iktidar merkezi olarak milletin tercihine mazhar olma yolunda güçlü admlarla ilerlediini açkça ortaya koyduuna vurgu yaparak, öyle dedi:

2014 ylndaki yerel seçimden bu yana ülkede yaananlar sandktaki tabloyu da beklentilerin yönünü de tamamen deitirmitir. 2014 ylndaki yerel seçimlerde CHPnin kazand büyükehir belediye bakanl says 6yd. Bu belediyelerde Türkiye nüfusunun yüzde 12si yayordu. 2019 yl yerel seçimleri sonucunda CHPli belediye bakanlarnn yönettii büyükehir belediye says 11e yükseldikten sonra Türkiye nüfusunun yüzde 45i bu belediyelerin snrlar içerisinde yayor. Özetle biz de bu sorumluluun farkndayz. CHPli belediyeler ayrm yapmadan tüm hemehrilerini kucaklayacaklar. Belediyenin yapt yardmlarda sa elin verdiini sol el görmeyecek. Liyakat esas olacak.

BELEDYE BAKANLARIMIZIN ÖNÜNE ENGEL çIKARIYORLAR

Belediyeler üzerinde bir takm vesayet makamlar oluturmak amacyla yaplan yasal düzenlemelerin dikkat çektiini ifade eden Öztrak, 25 yldr AK Parti belediye bakanlarnn kullandklar yetkiler, bakanlk genelgeleriyle bizim belediye bakanlarmzn elinden alnmaya çallyor. Bugüne kadar genelgelerle, tüzüklerle çarparak buralara geldik diyen ve bununla övünen AK Parti zihniyeti, bugün bizim belediye bakanlarmzn önüne ayn engeli çkarmakta hiçbir saknca görmüyor. Öyle görülüyor ki milletin att amarla sersemleyen saray efrad, daha milletle inatlalmayacan anlayamam durumda. Milletin, seçilmi bakanlar çaltrmayanlara önüne gelecek ilk sandkta ataca amar bu defa iflah etmez, süründürür dedi.

LER KÖTÜYE GDYOR

Öztrak, Türkiyenin 1 yldr Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile yönetildiini hatrlatarak öyle konutu:

Millet iradesinin tecelli ettii parlamento ve güçler ayrlnn yok sayld, denge ve kontrol mekanizmalarnn olmad bu tek adam parti devleti rejiminde iler her gün biraz daha kötüye gidiyor. Hzl karar alnacak, Türkiyeyi uçuracak diyerek millete kabul ettirilen bu ucube düzende devletin çarklar dönmüyor, milletin tenceresi bo. Türkiyenin zaman kaybetmeden bu ucube tek adam rejiminden kurtulmas arttr. Ülkeye güvenin geri gelmesinin ilk art budur. Bunun için doru iliklenecek ilk düme de cumhurbakann partisinin bandan ayrlp tarafsz olmasdr. Kendisinin o koltua otururken ettii yeminin de gerei budur. 24 Hazirandan bu yana da milletimizin yüzü gülmedi. Her yerde ciddi hatalar yapld. Ortak akl kalmad. Tek bir adam her eye karar veriyor.

Ana Sayfaya Git