CHP'li Öztrak: Kadıköy ilçe başkanımızın yaptığını doğru bulmuyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle İstanbul'un Kadıköy ilçesinde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu sırada sırtını dönen CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'le ilgili, "Kadıköy ilçe başkanımızın yaptığını doğru bulmuyoruz'' dedi.

Haberler 01.09.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda parti genel merkezinde topland. CHP Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplant sonras parti genel merkezinde basn toplants düzenledi. Öztrak, bugün güne ac bir haberle baladklarn ifade ederek, Tiyatromuzun çok kymetli bir ismini, Ferhan ensoyu kaybettik. Ferhan ensoya Allahtan rahmet, ailesine, sanat camiamza ve ülkemize basal diliyoruz. Yine Kütahyada öle saatlerinde orta iddette bir deprem oldu. Depremde can ve mal kayb olmamas, en büyük dileimiz. Tüm Kütahyal hemerilerimize geçmi olsun diyoruz dedi.

Ardndan 30 Austos Zafer Bayramna deinen Öztrak, austos aynn tarihe altn harflerle yazlm önemli zaferler barndrdn belirterek, Tüm bu zaferler, bizimdir. Bizi biz yapan tarihi dönüm noktalardr. Onlara, gömelim seni tarihe deseniz de, tarihin sinesine smazlar. Dün 99uncu yln kutladmz, 30 Austos 1922 Bakomutanlk Meydan Muharebesi, ite böyle bir zaferin addr diye konutu.

BU AYMAZLII MAZUR GÖRMEK MÜMKÜN DEL

Öztrak, Büyük Taarruzu büyük klan srrn milli bilinç ve yüksek tevazuda sakl olduunu ifade ederek, unlar söyledi:

Zaferin bakumandan bu büyük zaferi, ordusuna, milletine ve milletinin bamszlk ve özgürlük düüncesine ithaf etmitir. Bu yüksek tevazu ve anlay kavrayamayan baz hastalkl kafalar bakumandann anmadan bakumandanlk zaferini anabileceklerini zannetmilerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün kurduu Diyanet leri Bakanl tarafndan yaplan bu aymazl, milletimizin deerlerinden bu kopuu anlamak, mazur görmek mümkün deildir. Diyanet en son cuma hutbesinde, Diyarbakrn slam ordular tarafndan fethini kumandanyla beraber anmay bilmitir. Ama ayn hutbede Büyük Taarruzu ve Sakaryay, bu zaferlerin bakumandann adyla anmamtr. Milletimizin yükselen tepkileri üzerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün adn 30 Austos için yaymlad mesajda geçirmitir. Ama sayesinde özgürce ibadet edebildiimiz camilerde, milletimizin aziz atasnn adn anmama aymazlndan vazgeçmemitir.

BU BR KABUS OLUR

Öztrak, kontrolsüz göç ve snmac sorununun Türkiyenin en önemli beka sorunu olduunu vurgulayarak, öyle dedi:

Hatayn hemen yan banda, dlibde, dünyann dört bir yanndan gelmi yüzbinlerce savaç, patlamaya hazr bomba gibi bekliyor. Buralarda iler bir kez daha kzrsa milyonlarca insan dlibden snrlarmza akar. Bunlarn içinde de binlerce radikal ülkemize girer. Bu da bir kabus olur. Yine ran, Afganistandan akp gelen göçmenleri sadece seyrediyor. Bu gelenlerin içinde radikal bir takm unsurlar var m, yok mu? çok açk konualm. dlib Rusyann elinde, Afganistan rann elinde, Türkiyeye kar kullanlabilecek stratejik bir koza dönümütür. Avrupa ise ne yazk ki bu meselelere, Paray veririm, Türkiyeyi göçmen gettosu yaparm anlayyla bakmaktadr.

Açklamann ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlayan Öztrak, 30 Austos Zafer Bayram nedeniyle stanbulun Kadköy ilçesinde düzenlenen törende, Cumhurbakan Tayyip Erdoann mesajnn okunduu srada srtn dönen CHP Kadköy lçe Bakan Ali Narinin hatrlatlmas üzerine, Kadköy ilçe bakanmzn yaptn doru bulmuyoruz diye cevap verdi.

Ana Sayfaya Git