CHP'li Öztrak: Silahların susmasını olumlu buluyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "İdlib'de silahların şimdilik susmasını olumlu buluyor ve önemsiyoruz. Ancak sahadaki dengelerin son derece kırılgan olduğunu da görüyoruz. Askerlerimizin sahadaki konumunu tehlikeye düşürmeden teröristlerle mücadele, Rusya ve Suriye Arap Birliği güçlerine bırakılmalıdır" dedi.

Haberler 10.03.2020 - 12:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün yaplan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantsnn ardndan basn toplants düzenledi. Öztrak, MYK toplantsnda gündeme gelen Moskovada yaplan görüme, dlibdeki ehitler ve CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç hakknda açklamalarda bulundu, basn mensuplarnn sorularn yantlad.

SLAHLARIN SUSMASINI OLUMLU BULUYORUZ

Öztrak, dlibde silahlarn imdilik susmasn olumlu buluyor ve önemsiyoruz. Ancak sahadaki dengelerin son derece krlgan olduunu da görüyoruz. Suriye Arap Birliklerinin gerisinde kalan 9 gözlem noktamz vakit geçmeden lojistik destein rahat yaplaca güvenli yerlere çekilmelidir. Askerlerimizin sahadaki konumunu tehlikeye düürmeden teröristlerle mücadele Rusya ve Suriye Arap Birlii güçlerine braklmaldr. 7 günlük süre 15 Martta bitiyor. Varlan mutabakatn sonucunu göreceiz. Bu anlamann ömrünün ksa olacan düünerek askerlerimizin güvenliini salayacak tedbirleri hzla aln diyoruz eklinde konutu.

Öztrak, Moskovada gerçekleen Erdoan- Putin görümesi sonras varlan mutabakat için, Erdoann defalarca tekrarlad atekes sözünü mutabakat metninde göremedik. Bir an evvel kalc bir atekesin salanmasn, silahlarn susmasn ve askerlerimizin sa salim evlerine ulamalarn gönülden diliyoruz diye konutu.

BELEDYELERE YARGI LE EL KOYUYORLAR

Öztrak, AK Partinin hukuksal olmayan yollar ile CHP belediyelerine el koyduunu iddia ederek, Seçimle alamadklar belediyelerimize yarg ile el koyuyorlar. En son Yalovada yolsuzluu bulup ortaya çkaran belediye bakanmza çileri Bakanl emri ile el çektirdiler. Yetmedi kendi partilerinden bir bakan vekilini de AK Parti üyesinin çok olduu belediye meclisinde seçtirdiler. Yalovada milletin iradesini gasp ettiler. Urlada görevden alnan belediye bakanmz için ayn prosedür uygulanmad. Orada belediye meclisinde çounluk bizde diye kaymakam, belediyeye kayyum atand ifadelerini kulland.

HERKESN ET OLUP OLMAYACAINI GÖRECEZ

Öztrak, CHP Grup Bakan Vekili Engin Özkoç için yürütülen sürecin de hukuk skandal haline geldiini savunarak, Sayn Özkoçun kulland ve kavuturmaya konu olan sözler birkaç saat önce bizzat Erdoan tarafndan Sayn Genel Bakanmz için kullanlmtr. Kendisi Cumhurbakan zrhna bürünüp azna geleni söyleyebiliyor; ama ayn sözler kendisine söylendiinde rahatsz oluyor. imdi hukuk önünde herkesin eit olup olmadn göreceiz dedi. Özkoçun dokunulmazlnn karma komisyon ile kaldrlaca yönündeki iddialara ilikin soruya Öztrak, Bugüne kadar çaltrlmayan karma komisyon bugün çaltrlsa bunun Meclise verilen emirle çaltrld ayan beyan ortaya çkar dedi. Öztrak, Genel Bakan Klçdarolunun Özkoça, Özür dile, ortam yumuat dediine ilikin yorumlara, Böyle bir ey konuulmad. Genel Bakanmzn Engin Özkoçun yapm olduu konuma için keke dedii hiçbir ifade yoktur diye konutu.

Ana Sayfaya Git