CHP'li Öztrak: Tedbirlere herkes uymak zorunda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu kapanmanın tam bir kapanma olup olmadığı elbette tartışılır. Ancak geldiğimiz noktada tedbirlerin sıkılaştırılması ve kapanma kaçınılmaz. Bu tedbirlere, başta ülkeyi yönetenler olmak üzere herkes uymak zorunda" dedi.

Haberler 01.05.2021 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, yarnn 1 Mays Emek ve Dayanma Günü olduunu belirterek, çinin, emekçinin bayram 1 Mays kutluyoruz. Bu yl da, 1 Mays Emek ve Dayanma Günü salgnn gölgesinde kutlanyor. Salgn döneminde tüm kesimler gibi emekçilerimiz de can ve mal kaybna urad. Ar bedeller ödedi. Önümüzdeki yllarda bu salgndan kurtulduktan sonra, 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü meydanlarda, hep beraber büyük bir cokuyla kutlayacaz dedi.

TEDBRLERE HERKES UYMAK ZORUNDA

Öztrak, koronavirüs tedbirleri kapsamnda 17 günlük tam kapanmann dün akam 19.00 itibari ile balad anmsatarak, öyle konutu:

Bu kapanmann tam bir kapanma olup olmad elbette tartlr. Ancak geldiimiz noktada tedbirlerin sklatrlmas ve kapanma kaçnlmaz. Bu tedbirlere, bata ülkeyi yönetenler olmak üzere herkes uymak zorunda. Kural koyan, kurala uymadnda tüm fedakrlklarn boa gittiini yakn zamanda gördük. A sürecinde de ciddi fiyaskolar yaadk. A çeitlendirmesine gidin diye defalarca uyardk. Kulaklarn tkadlar. imdi bunu yapmamann bedelini a tedarikinde sknt yaayarak ödüyoruz. Bu kapanma döneminde yaygn bir alama için elimizde yeterli a olmadn artk biliyoruz.

Öztrak, Türkiye Cumhuriyetinin, tüm tedbirleri alacak imkna ve kaynaa sahip olduunu vurgalayarak, Yeter ki hükümette bunlar yapma iradesi ve kaynaklar halk için kullanma tercihi olsun dedi.

HDPL GÜNAYA TEPK

Öztrak, 3 gün önce yapt açklamaya HDP Mardin milletvekili Ebru Günayn Twitter hesabndan Anti-emperyalist olmay sizden örenecek deiliz. Haddinizi bilin! eklindeki açklamasnn hatrlatlmas üzerine, Biz sözlerimizin arkasndayz. Emperyalistlerin aa babalar partimize had mad bildiremedi. Geçsinler bunlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git