CHP'li Öztrak: Terörden fayda ummak insanlık suçudur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Irak'ın Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda, hain bölücü terör örgütü 13 silahsız insanımızı bir mağarada acımadan vurdu, alçakça şehit etti. Terör bir insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin, terörden fayda ummak ya da terör karşısında suskun kalmak da bir insanlık suçudur" dedi.

Haberler 16.02.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda parti genel merkezinde topland. Öztrak, toplantnn ardndan MYK gündemine ilikin basn toplants düzenledi. Öztrak, baz anlarda insanlarn yutkunmakta ve nefes almakta güçtü çektiini söyleyerek, Söz biter, içimizi derin bir keder ve ac kaplar. Kelimeler insann boaznda düümlenir. Dün ne yazk ki böyle bir gündü. Irakn Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda, hain bölücü terör örgütü yllardr rehin tuttuu askerlerimizi, polislerimizi, kamu görevlisi 13 yurttamz, 13 silahsz insanmz bir maarada acmadan vurdu, alçakça ehit etti. Terör bir insanlk suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin, terörden fayda ummak ya da terör karsnda suskun kalmak da bir insanlk suçudur dedi.

BU GÜZEL TOPRAKLAR TERÖRDEN çOK çEKT

Öztrak, terörün ve teröristin her türlüsünü lanetledikleri belirterek, Bu güzel topraklar terörden çok çekti. Gencecik fidanlarmz, vatan toprana dütü. Analar, aileler perian oldu. Nice ocaklar söndü. Dün de 13 aileye, 13 baba ocana kor ateler dütü. Biliriz; ate dütüü yeri yakar. CHP olarak bölücü terör örgütünün rehin ald kamu görevlilerimizin durumunu TBMM gündemine defalarca tadk. Genel Bakanmz evlatlar kaçrlan ailelerle görütü. Ailelerin sknt, beklenti ve ikyetlerini dönemin babakanna aktard. Arkadalarmz kaçrlanlarn aileleriyle beraber, TBMMde basn toplantlar yapt. Yine arkadalarmz bu konuda çok sayda önerge verdi diye konutu.

ULUSAL YAS LAN EDLMESN STYORUZ

Öztrak, kamuoyunun bir an önce aydnlatlmasn beklediklerini ifade ederek, unlar kaydetti: Terörle mücadelenin sizi, bizi yoktur. Terörle mücadele milli bir meseledir. Terörle mücadelede siyasi ovlara, kurusk tehditlere, bo naralara, nutuklara yer yoktur. Bu mücadele yürek ii olduu kadar, ayn zamanda akl iidir. Sadece hasbi olmak yetmez. Hesabi de olmak gerekir. Terör bir insanlk suçudur. Mücadele buna göre ve bu ciddiyetle yaplmaldr. Hatalardan ders çkarmak bir erdemdir. Yeter ki ifrat ile tefrit arasnda savrulma olmasn. Yeter ki yeni hatalara yelken açlmasn. Yeter ki tam da terörün ve teröristin istedii gibi, terörle mücadele ediyorum deyip, milletimiz senden, benden diye bölünmesin. Azlardan çkan kulaklar duysun. Herkes aklla, izanla, saduyuyla hareket etsin. Biz CHP olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz.

SMN TELAFFUZ ETMEKTE HçBR SIKINTIMIZ OLMAZ

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Gara ehitleri için yaynlad taziye mesajnda PKK terör örgütü ifadesi kullanmamasna yönelik eletirilerin hatrlatlmas üzerine Öztrak, Bizim bölücü terör örgütünün ismini telaffuz etmekte hiçbir skntmz olmaz. Zaman zaman da yaptmz bir sürü açklamada bunu telaffuz etmiizdir. Ama CHP bugüne kadar terör ve terör örgütleri karsnda tavizsiz bir duru sergilemitir. Aslnda bölücü terör örgütünün suikast giriiminde bulunduu CHP genel bakandr. 13 vatandamzn bir maarada kafalarndan kurunlanarak katledilmesi, ehit edilmesi çok vahim bir olaydr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git