CHP'li Öztrak: Yeni algı operasyonuna giriştiklerini görüyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "73 yıllık çok partili yaşamda demokrasimize böyle darbe vurulmamıştı. Şimdi de yeni algı operasyonuna giriştiklerini görüyoruz. Sıkılmadan, utanmadan kendilerini mağdur gösterip, CHP'yi suçlamaya kalkışıyorlar" dedi.

Haberler 11.05.2019 - 02:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs ve Sözcüsü Öztrak, Genel Merkezde basn toplants düzenledi. stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçiminin yenilenmesi kararn deerlendiren Öztrak, 73 yllk çok partili yaamda demokrasimize böyle bir darbe vurulmamt. Seçimi kaybeden onun stanbul Büyükehir Belediye Bakan adaynn imdi de yeni bir alg operasyonuna giritiklerini görüyoruz. Sklmadan, utanmadan kendilerini madur gösterip, sandk darbesinin gerçek maduru olan CHPyi, genel bakanmz Klçdarolunu, millet ittifakn ve Ekrem mamolunu suçlamaya kalkyorlar. Dün akam bir iftar yemeinde açm azn yummu gözünü. ftar sonrasn adeta kendine miting alan yapm. Artk vatandalarmzn inançlarna da sayg kalmad. Mübarek ramazan aynda milletimizin huzur içinde orucunu açmasna bile izin verilmiyor diye konutu.

GÖRÜNTÜLER HALA BEKLYORUZ

YSKya yönelik eletirilerde bulunan CHPli Öztrak, unlar söyledi:

Bunu hep söyleyeceiz. YSK bu kararla kendi varlk sebebini inkar etmitir. Bugüne kadar demokrasi ve hukuk devletinin tüm temel talarn söküp atan iktidar ise bu kumpasla elinde kalan son meruiyet kalesi olan sand da atee vermitir. AK Parti Genel Bakan alenen çalnm oylardan, yolsuzluktan bahsetmektedir; ama YSKnn ksa kararnda bununla ilgili hiçbir husus yer almamaktadr. Rusyaya gitmeden önce seçimlerle ilgili kameralarn tespit ettii usulsüzlükler olduunu söylemiti. Ayn Kabatata deri pantolonlu üstü çplak adamlarn baörtülü bir kadna saldrd yalan gibi bu görüntüleri de hala bekliyoruz seçimde yolsuzluk yapldna dair. AK Parti genel bakan ve sözcüleri, ilenen hukuk cinayetini Baka adayn kazand seçimi alp baka adaya vermiyoruz ki yeniden yapalm, madem kazandnz yeniden kazanrsnz demektedirler. Bir de onu yapsaydnz. mamolunun mazbatasn gasbettiniz, bir de onu yapsaydnz. Mazbatay da alp Binali Yldrma verseydiniz. Sizin içinizde bunlar önerenler de var. Böyle olsun diyenler de var. stanbul seçimleri misket oynamaya benzemez.

stanbul Büyükehir Belediyesinin verilerinin kopyalanmasndan rahatsz olunduunu kaydeden Öztrak, Bu verilerde ne vardr? çok partili demokrasi tarihimizin en büyük maduriyeti milletimizin sandkta verecei oylarla giderilecektir. Seçilmi büyükehir belediye bakan Ekrem mamolunun gasbedilen mazbatas, milletin eliyle tekrar kendisine verilecektir dedi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun yatta gizlice bir isimle görütüü iddiasnn sorulmas üzerine Öztrak, stihbarat tekilatlar genel bakanmz çok yakndan takip ediyor, biz de zaten biliyoruz bunu. Bizim, genel bakanmzn gizlisi sakls yok, her eyi açkta yapyoruz. Eer gizli sakl bir görüme yapsayd herhalde birilerinin yatnda oturup, görümezdi. stihbarat örgütlerinin kendi ellerindeki materyalleri alp, yanda medyaya servis edip bunun üzerinden bizleri itibarszlatrmaya dönük hikayeler yazdrmaya kalkmalar gerçekten ayptr. Tekilatn ve bal olduu makamlarn ne hale dütüünü ortaya koymaktadr diye cevap verdi.

Ana Sayfaya Git