CHP'li Salıcı: Erken seçim talebimiz yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Bizim bir erken seçim talebimiz yok. Ekonominin çözümünü istiyorlarsa, CHP bu çözüme katkı vermeye hazır" dedi.

Haberler 27.04.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Ouz Kaan Salc, 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerinde Türkiye çapnda aldklar oy orannn yüzde 30un üzerine çktn, toplumun yarya yaknnn bundan sonra CHPli belediyelerden hizmet alacan söyledi. Bunun CHP açsndan olumlu olduunu belirten Salc, Vatandamzla hizmet üzerinden ba kurabilme imkann daha da geniletmi olduk. Mevcut büyükehirlerimizi koruduk, il ve ilçe belediye saymz artrdk. Dolaysyla Türkiye genelinde bir baardan bahsetmek çok mümkün; ama bu tek bana yeterli deil. Seçim öncesi vermi olduumuz sözleri tutarak, effaf ve bize oy veren-vermeyen ayrm yapmadan herkese eit hizmet götürerek CHPlilerin yerelde ne kadar iyi bir belediye sergilediini tüm Türkiyeye göstereceiz, hedefimiz bu diye konutu.

Salc, Türkiyenin normallemesine, kutuplamann azalmasna katk salayacaklarn belirterek, Türkiyede insanlarn normal hayatndaki sorunlarla ilgilenen bir belediyecilik anlay göstereceiz. Pazardaki yangn, mutfaktaki sorunla ilgileneceiz dedi.

BZ HERKES KUCAKLIYORUZ

Seçimden önce kendilerine yönelik söylenen birçok ey olduunu, tepeden bakan bir dil kullanldn dile getiren Salc, Bunlar doru eyler deil. Türkiyeyi bölecek, parçalayacak bir dil CHPnin dili olamaz. Biz herkesi kucaklyoruz. Türk müsün, Kürt müsün, Laz msn, çerkez misin? diye kimseye sormuyoruz. Onlarn kimlikleri, kiilikleri, inançlar bizim bamzn üstüne. Biz onlarn belediye hizmetleri açsndan bunun bir yerel seçim olduu bilinciyle almas gereken hizmetlerin kalitesini yükseltmeye çalyoruz. Mesele bu kadar basit bizim için ifadelerini kulland.

YEN SEçM 5 YIL SONRA

Yüksek Seçim Kurulunda görüülen stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimine yönelik itirazlarla ilgili de deerlendirme yapan Salc, Yeni bir seçim olacak, o görünüyor; ama 5 yl sonra. Biz 25 yldr kazanamadnz stanbul, Ankara, Adana gibi belediyelerimizi bu seçimde kazandk. Oturup nerelerde eksiimiz var, nerelerde toplumla buluma konusunda skntlar yayoruz, bunlara baktk. Bence onlar da apkalarn önlerine alsnlar, yapm olduklar ittifaklarn kendilerine ne kadar yarayp yaramadn deerlendirsinler. 5 sene sonraki seçimde bekleriz eklinde konutu.

ERKEN SEçM TALEBMZ YOK

Salc, bir erken seçim taleplerinin olmadn da vurgulayarak, Seçimden önce de bunu söyledik, seçimden sonra da bunu söylüyoruz. Austos aynda 13 maddelik ekonomiyle ilgili bir bildiri açklad Sayn Genel Bakanmz. Israrla da bunu vurguladk. Türkiyenin u an en temel problemi vatandan mutfandaki yangn, pazardaki sorun. Bunu ortadan kaldrmak için CHPnin önerileri var. Buyursunlar gelsinler, CHP bu önerilerini onlarla beraber Türkiyenin gelecei için, bu ülkede yaayan insanlarmzn gelecei için deerlendirmeye hazr. Parlamentoda destek vermek gerekiyorsa bu konuda destek vermeye de hazr. Ekonominin çözümünü istiyorlarsa CHP bu çözüme katk vermeye hazr dedi.

BZMLE KTDAR PARTS ARASINDA BR TEMAS YOK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Türkiye ittifak sözlerini de deerlendiren Salc, Bizimle iktidar partisi arasnda bir temas yok. Sayn Erdoan, Türkiye ittifakndan neyi anladn henüz topluma izah etmi deil. Ama topluma izah etmeden, anlalan o ki MHP Lideri buradan bir eyler anlam ki kendisi bu konuyla ilgili yorum yapyor. Biz kutuplamann ortadan kalkt, siyasetin ve hayatn normalletii bir Türkiye isteriz. Ama bunun için öncelik, sorumluluk sahibi olan kiilerin, yani hükümetin, yani Erdoann bir adm atmas gerekir, Türkiyeyi normalletirmek açsndan. Kavgann, gürültünün Türkiyeye bir faydas yok ifadelerini kulland.

CHP Genel Bakan Yardmcs Ouz Kaan Salc, partisinin haziran aynda kurultaya gidecei ve Kemal Klçdarolunun genel bakanl brakaca iddialaryla ilgili ise Bu da basnda konuulan eylerden bir tanesi. Gerçei yanstmyor. Böyle bir ey yok dedi.

Ana Sayfaya Git