CHP’li Tanrıkulu’ndan Demirtaş ve Zeydan’a ziyaret

Tanrıkulu, Demirtaş ve Zeydan’ı cezaevinde ziyaret etti. Tanrıkulu, ‘Geçen hafta itibariyle Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 30 Eylül'e kadar taahhüt edilmesi konusunda karar aldı’ dedi.

Haberler 25.09.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu Edirne F Tipi Cezaevinde 5 yldr tutuklu bulunan eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ve eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ziyaret etti. Tanrkulu geçen haftaki Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi kararn hatrlatarak 30 Eylüle kadar taahhüt edilmesi konusunda karar ald ama Mahkeme Bakannn Covid olmas sebebiyle 18 Ekime ertelendi. Ama bilinmesini isterim ki tamamen ve tamamen siyasi rehin olarak cezaevinde tutuluyor. Hukuki hiçbir delil yok dedi.

HUKUK BR DELL YOK

Tanrkulu ziyaret sonras açklamada bulundu. Demirta ve Zeydann durumunun iyi olduunu söyleyen Tanrkulu, Herkese selam ve sevgileri var. Bir kez daha buradan ifade ediyorum. 5 yldr cezaevindeler, Diyarbakrdan buraya getirildiler. Hukuksuz bir ekilde cezaevinde tutuluyor. AHMin ve AHM Büyük Dairenin karar var, Derhal tahliye edilmesi gerektii yönünde. Geçen hafta itibariyle Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 30 Eylüle kadar taahhüt edilmesi konusunda karar ald ama Mahkeme Bakannn covid olmas sebebiyle 18 Ekime ertelendi. Ama bilinmesini isterim ki tamamen ve tamamen siyasi rehin olarak cezaevinde tutuluyor. Hukuki hiçbir delil yok. Hoçakaln dedi.

Ana Sayfaya Git