CHP'li Tanrıkulu'ya, İYİ Partili Öztürk'ten sert soru; "Neyin pazarlığını yaptınız?"

Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Denizli’de kapatılan HADEP yöneticileriyle görüştüğü belirlendi. İYİ Partili Öztürk, yapılan görüşmeye, "Neyin pazarlığını yaptınız” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberler 14.03.2024 - 12:42 Son Güncelleme : 14.03.2024 - 12:43

Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında soruşturma başlattığı CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi sessiz sedasız Denizliye geldi. Aralarında Anayasa Mahkemesince kapatılan HADEPin eski il ve ilçe yöneticilerinin olduğu bir grupla bir araya gelen Sezgin Tanrıkulu, iddiaya göre CHPli adaylar için DEMli Kürt seçmenlerden oy istedi.
Parti yöneticileri tarafından her hangi bir programı duyurulmayan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulunun Denizliye geldiği selfie paylaşımıyla ortaya çıktı. Sezgin Tanrıkulu, Merkezefendideki bir kafede aralarında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEPin Denizli il ve merkez ilçe yöneticilerinin de olduğu bir grupla buluştu. CHPli adaylara destek istediği iddia edilen Tanrıkulunun o buluşması, toplantıya katılanların paylaşımları ile ortaya çıktı. Tanrıkulunun Denizli ziyaretiyle ilgili parti organlarından herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

NEYİN PAZARLIĞINI YAPTINIZ?


CHPli Sezgin Tanrıkulunun kapatılan HADEP yöneticileriyle yaptığı görüşmeyi eleştiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizlide vatandaşlarımızın tepkisini çekmemek için yapılan gizli görüşmede seçimi etkileyecek oya sahip DEM (HDP) kökenli siyasilerle neyin pazarlığını yaptınız. DEMden medet umanlara Denizlili vatandaşlarımız gereken cevabı verecektir. Sezgin Efendi, DEMlenmeye Denizliden başka bir yer bulamadın mı. Gelmişken bizden ayrılıp CHP ile beraber demlenmek isteyen arkadaşları da çağırsaydın ya ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git