CHP'lilerin kışkırtması

CHP yine provokatik bir eyleme imza attı. TBMM Genel Kurulunda görüşülecek anayasa değişiklik teklifini protesto için Meclis'e girmek isteyen gruplara izin verilmedi. Müdahale sırasında polise şişe fırlatıldı.

Haberler 10.01.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda görüülecek anayasa deiiklik teklifini protesto için Meclise gitmek isteyen gruplara izin verilmedi. Baz CHPli milletvekilleri, Ankara Barosundan avukatlar ve farkl sivil toplum hareketlerinden oluan gruplar, anayasa deiiklik teklifini protesto için Genelkurmay kavana geldi.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde TBMMye giden ana caddelerin bariyerle kapatlmas, Meclis ve civarndaki kurumlarda çalanlar dndakilerin bölgeye alnmamas nedeniyle grubun Genelkurmay kavandan ileriye gitmesine izin verilmedi.

MECLS GERDLER

Polis tarafndan Milli Müdafaa Caddesine kadar uzaklatrlan gruplara, direnmeleri üzerine müdahalede bulunuldu. Bu srada polise ie atan bir kii gözaltna alnd.

Baz CHPli milletvekilleri, duruma tepki göstererek grubun açklama yapmas için yetkililerle görütü. Emniyet yetkililerince, alnan karar dorultusunda sadece vekillerin oluturulan güvenlik bölgesine girilerine izin verilecei, bunun dnda kimsenin eylem ve açklama yapmasna izin verilmeyecei milletvekillerine iletildi.

Meclis çevresinden uzaklatrlan Ankara Barosuna kaytl baz avukatlar Emniyet Genel Müdürlüü önünde açklama yapmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine açklamay Ankara Barosu binasnda yapacaklarn belirten grup, bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git