CHP'nin 37. Olağan Kurultayı

PM adaylığı için 222, YDK adaylığı için de 47 isimin başvurduğu kurultayda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun olduğu iddia edilen 80 kişilik "anahtar liste" yayınlandı.

Haberler 27.07.2020 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - CHPde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenecei 37. Olaan Kurultayda pusulalarn baslmasnn ardndan seçimlere geçilmesi bekleniyor.

Bilkent Odeonda dün balayan kurultay, ikinci gün çalmalarn sürdürüyor.

Bugün öle saatlerinde tamamlanan adaylk bavurularnda PM için 222, YDK için de 47 isim bavuru yapt. Divan Bakanl gerekli incelemeleri yaptktan sonra aday pusulasn basm için matbaaya gönderdi. Bask sonras yaplacak kontrollerin ardndan seçimlere geçilmesi bekleniyor.

CHPde 60 kiiden oluan PMnin 8 üyesi, Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan (BYKP) seçiliyor.

Delegeler, Genel Bakan Kemal Klçdarolu tarafndan gösterilen adaylar arasndan 8ini seçerek PMye gönderiyor. Kalan 52 üye ise çaraf liste yöntemi ile belirleniyor.

CHPde PM üyeliine adaylk için 10 kurultay delegesinin imzas gerekiyor.

- Klçdarolu 80 kiilik anahtar liste yaynlad iddias

Bilkent Odeonda seçimlere geçilmesi için beklenirken, Genel Bakan Kemal Klçdarolunun hazrlad iddia edilen 80 kiilik anahtar liste kurultay delegelerine ulatrld.

Listede 18 kiilik mevcut MYKnin tamam yer alrken, her bölgeden milletvekilleri ve il bakanlar da listeye girdi.

Listede CHPnin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, eski stanbul l Bakan Cemal Canbolat, CHP Gençlik Kollar Bakan Emre Ylmaz, Beykoz lçe Örgütünden baörtülü avukat Sevgi Klç, Orhan Kemalin 4 çocuundan en küçüü olan Ik Öütçü, babasnn apartman görevlisi olduu belirtilen örenci Esra Dirican gibi isimler bulunuyor.

Ayrca, Klçdarolunun avukat Celal çelik, danmanlar Deniz Demir ve emekli general Ali Er de listede yer alyor.

- stanbul il örgütünün arl hissediliyor

PMde her bölgeye eit temsiliyet vermeyi amaçlayan Klçdarolunun listesinde her bölgeden milletvekilleri yer alyor. Listede Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayolu, Bartn Milletvekili Aysu Bankolu, Balkesir Milletvekili Ahmet Akn, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltac, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kahramanmara Milletvekili Ali Öztunç, Mersin Milletvekili Ali Mahir Baarr, Nide Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Samsun Milletvekili Neslihan Hancolu, Sivas Milletvekili Ula Karasu ve Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya bulunuyor.

Anahtar listede, stanbul il örgütünün arl da dikkati çekiyor. Klçdarolunun hazrlad iddia edilen 80 kiilik anahtar liste ve 12 kiilik Bilim Kültür Sanat Platformu (BYKP) listesinin 35i stanbuldan oldu. Bu arlkta l Bakan Canan Kaftancolu ile Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun etkisinin olduu belirtiliyor.

- Toplam 44 milletvekili var

Klçdarolunun anahtar listesinde BKYP ve YDK da dahil olmak üzere toplamda 44 milletvekili yer ald.

CHP Tüzüüne göre 60 kiilik PMnin 8 üyesi BKYPden seçiliyor. Klçdarolu da 12 kii yaynlad BKYP listesinde 3 genel bakan yardmcs ile akademisyenler Tark engül, Kunter Öymen, Ali Rza Erbay ile sanatç Onur Akn ald. BKYPde Lale Karabyk, Yunus Emre ve Fethi Açkel bulunuyor.

Ana Sayfaya Git