CHP'nin "Doğu Masası" STK'lerle birebir temasta

CHP'nin oylarının az olduğu illerde geçen yıl faaliyete geçirilen "Doğu Masası"nın çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle yakın temasın, bölgede üye sayılarına yansıdığı belirtildi.

Haberler 18.05.2022 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel Bakan Yardmcs Ouz Kaan Salc, 2018de gerçekleen genel seçimlerde, YSK tarafndan oluturulan 180 bin sandk baz alnarak balattklar analizler sonucu birtakm admlar attklarn söyledi.

Bu admlardan birinin de Dou Masas olduunu anlatan Salc, bata Diyarbakr olmak üzere CHPnin oylarnn az olduu illerde bir dizi faaliyet yürütüldüünü dile getirdi.

Bu kapsamda, kanaat önderleri ve sivil toplum kurulularyla birebir görümeler yaptklarn bildiren Salc, bunun sonucu partiye ilgi artarken, bunun üye saylarna yansdn kaydetti.

Salc, Geçtiimiz yl bahar aylarndan itibaren Genel Bakan Yardmclmz bünyesinde faaliyetlerine balayan Dou Masas çalmalar meyve vermeye balad. Bu süreçte üye saylarmz Ar, Batman, Diyarbakr, Mardin, Mu, Siirt, Bingöl, anlurfa, Hakkari, rnak ve Vanda belirgin ekilde artt. dedi.

K YEN MASA DAHA KURULDU

Salc, gerek corafi açdan gerekse yaadklar sorunlar açsndan birbirine yakn olan ve bununla birlikte ortak sorunlar da olan illeri bir araya getirerek daha az katlml fakat örgütlenme odakl bir çalma yürüttüklerini de bildirdi.

Salc, öyle devam etti:

Yaplan bu çalmalarn sonunda hedefimizi, bir sonraki seçimde, milletvekilimiz olan illerde Meclise bir fazla vekil göndermek, milletvekilimiz olmayan illerde ise oy art salayarak Mecliste o ilimizin bir milletvekili tarafndan temsil edilmesini salamak olarak açklamtk. Bu hedefe ulamann, CHPnin Türkiyede iktidar olmas anlamna geldiini bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. Bu kapsamda faaliyetlerine balayan Dou Masasna benzer olarak bu dönem içerisinde iki yeni masay daha hayata geçirdik. Genel Bakan Yardmclmz bünyesinde Karadeniz Masas kurulmu ve bu masann koordinatörü olarak da Parti Meclisi üyemiz ve Kastamonu Milletvekilimiz Hasan Baltac görevlendirilmiti. Masa faaliyetleri kapsamnda Artvin, Bartn, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Trabzon, Samsun, Sinop ve Zonguldakta çalma yürütülüyor.

Karadenizin yan sra yeni bir masa olarak ç Anadolu Masasn kurduklarn da belirten Salc, bu masann koordinatörü olarak da Krkkale Milletvekili Ahmet Önaln görevlendirildiini ifade etti.

Salc, ç Anadolu Masasnn Aksaray, çankr, çorum, Karaman, Kayseri, Krkkale, Krehir, Konya, Nevehir, Nide, Sivas ve Yozgatta çalmalar yürüteceini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git