CHP'nin İçişleri Bakanı Soylu hakkında verdiği gensoru

CHP'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleri, TBMM Genel Kurulunda, 2018 yılı bütçe müzakerelerinin tamamlanmasının ardından, 23 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Haberler 20.12.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AA muhabirinin ald bilgiye göre, CHP Grup Bakanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasyla TBMM Bakanlna sunulan önergenin Genel Kurulda görüülecei gün belli oldu.

Buna göre, gensorunun gündeme alnp alnmayacana ilikin görümeler, 2018 Yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasars ile 2016 Yl Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarsnn görümelerinin tamamlanmasnn ardndan, 23 Aralk Cumartesi günü yaplacak.

Önergede, Bakan Soylunun, AK Partinin Trabzonda bir ilçe kongresinde, Klçdarolu, sana açk açk söylüyorum, sen bittin. diyerek, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu tehdit ettii savunuldu.

Önergede, Soylunun, konumasnn dier bölümlerinde de iftiralar içeren, siyasi ahlaka smayan seviyesiz sözlerle sindirmeye çalt, ayn tehditlerine sosyal medya üzerinden devam ettii. ileri sürüldü.

ELETR VE DDETL TARTIMA

Siyasetçiler arasnda eletiri ve iddetli tartmalarn demokrasinin ileyii açsndan son derece doal olduu ifade edilen önergede, Doal olmayan, silahl güçleri emri altnda bulunduran bir kiinin hakaret ve tehdide bavurmasdr. Bu bakmdan Soylu, Bakanlnn gerektirdii sorumluluu yerine getirmemi, mafyavari yöntemlere bavurmutur. ifadesine yer verildi.

Süleyman Soylunun sözlerinin, kin ve nefretin olduu kadar, CHPye oynanan komplonun da itiraf nitelii tad belirtilen gerekçede, unlar kaydedildi:

Bulunduu makam itibariyle tarafszlk, hukuk içinde hareket etme ve çileri Bakanln yasalara uygun olarak yönetme sorumluluu konusunda güveni tamamen yitiren Soylu hakknda, gensoru açlmasn arz ve teklif ederiz.

Gensoru görümelerinde, önerge sahibi bir milletvekili, AK Parti, CHP, HDP ve MHP parti gruplar adna birer milletvekili, Bakanlar Kurulu adna da bir bakan konuacak.

Gensoru görümelerinin ardndan, Meclis, çalmalarna bir süre ara verecek.

Ana Sayfaya Git