CHP'nin Kadın Kolları Kurultayı 8 Ağustos'ta

CHP'de, koronavirüs önlemleri sebebiyle iki kez ertelenen Kadın Kolları Genel Başkanlığının 14'üncü Olağan Kurultayı, 8 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Haberler 29.07.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Melahat Akann genel bakanla seçildii ilk kadn kurultayn 10 Aralk 1962de toplayan CHP, Kadn Kollar 14üncü Olaan Kurultayn önce 21 Martta daha sonra ise 11 Temmuzda yapma karar almt.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda iki kez ertelenen Kadn Kollar Kurultaynn, ileri bir tarihe alnd açklanmt.

CHP Kadn Kollar Genel Bakan Fatma Köse, AA muhabirine yapt açklamada, 14üncü Olaan Kurultaynn 8 Austos Cumartesi günü saat 10.00da Bilkent Odeonda yaplmasna karar verildiini bildirdi.

Kurultayn seyircisiz, sadece delegasyonun katlmyla yaplacan ifade eden Köse, sosyal mesafe, maske, dezenfektan gibi önlemlerin de uygulanacan kaydetti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda daha önce ertelenen Kurultayn temasnn, eitlik gelecek olacan belirten Köse, Kadn kollar kurultay ayn zamanda iktidara yürüyü kurultay. ktidar kadnlarla gelecek. Temsiliyette yüzde 50 orannda kadnlar olsun istiyoruz. Bu Kurultay, hayatn her alannda, karar mekanizmalarnda kadnlarn yüzde 50 orannda temsiliyeti için mücadele kurultay olacak. diye konutu.

Köse, kadnn güvencesi olan, Türkiyenin 2011de ilk imzacs olup kabul ettii stanbul Sözlemesinin tartmaya açldn vurgulayarak, Kurultayn gündemi stanbul Sözlemesi olacak. 6284 sayl yasa kadnlarn güvencesi olan bir yasadr, bu da gündemimizde olacak. Kadn cinayetleri ele alnacak. Son 17 yldr artarak devam eden kadn cinayetlerine tanklk ediyoruz. Kadnn güçlenmesine yönelik yasalarn çkarlmas için gerekli önerilerin sunulaca bir teklif gündemimizde olacak. dedi.

- Öldürülen kadnlarn isimlerinin yer ald pano olacak

Köse, kadnlar için hayata geçirecekleri projelerin yer ald bir kitapçk hazrladklarn, bu kitapç Kurultayda delegelere datacaklarn kaydetti.

Kurultayda öldürülen kadnlarn isimlerinin yer verildii bir pano olacan anlatan Köse, Panoda, stanbul Sözlemesi yaatr., 6284 sayl yasaya dokunma yazacak. Ayrca Türkiyedeki öncü kadnlarn olduu görseller olacak. Öncü kadnlar arasnda Cahide Sonku, Gül Esin, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün annesi Zübeyde Hanm, Sabiha Gökçen gibi isimler bulunacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git