CHP'nin kurultay hedefi, ''çıkış yapma ve yenileşme''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İnanıyorum ki çok başarılı bir kurultayı önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Kurultayımız bizim çıkış yaptığımız, yenileştiğimiz bir süreç olacak." dedi.

Haberler 02.04.2020 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Torun, CHPnin 37. Olaan Kurultay süreci ve yaanan son gelimelere ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs salgn nedeniyle ertelenen ve henüz tarihi belirlenmeyen 37. Olaan Kurultay ile yeni bir enerji ve motivasyon yakalayacaklarn dile getiren Torun, CHPnin yoluna daha güçlü devam edeceini söyledi.

CHPnin iktidara en hazr parti olduunu ifade eden Torun, öyle konutu:

nanyorum ki çok baarl bir kurultay önümüzdeki günlerde gerçekletireceiz. Kurultaymz çk yaptmz, yeniletiimiz bir süreç olacak. Türkiyenin daha iyi nasl yönetileceini, sorunlarnn çözülebileceini ve birlikte Türkiyeyi nasl büyütebileceimizi ifade etmi olacaz.

Torun, parti tüzüüne iaret ederek, Tüzük gerei belli kriterlere uyan, yeterli destei alanlar, adaylk kriterlerini yerine getirenler aday olabilir. Basndan takip ediyoruz, aday olmas düünülen isimler var, tabii ki saygyla karlyoruz. Bundan sonra da olabilir. Ama 37. Olaan Kurultaymz çok baarl bir ekilde, son derece demokratik bir ortamda siyasi olgunlukla geçecek. ifadelerini kulland.

Seyit Torun, koronavirüs salgnnn kontrol altna alnmas ve hayatn normallemesiyle birlikte en ksa sürede kurultay gerçekletireceklerini bildirdi.

- CHPli belediyelere koronavirüs önerileri

Genel Bakan Yardmcs Torun, dünyada hzla yaylan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili deerlendirmede de bulundu.

Salk Bakanlnn ilk etapta çok olumlu admlar attn ancak baz eksiklerin olduunun süreç içerisinde görüldüünü savunan Torun, eksiklerin giderilmesi ve tehditlere kar da tedbir alnmas gerektiini vurgulad.

Torun, koronavirüs salgn gündeme geldii andan itibaren insanlarn toplu kullandklar alanlarn steril hale getirilmesi için CHPli belediyelerle irtibata geçtiklerini ve genelge yaynladklarn hatrlatt.

Bu kapsamda belediyelerin kentlerin ortak kullanm yerlerindeki birçok alana dezenfektan yerletirdiini belirten Torun, CHPli belediyelere belli bir süre su kesintisi yaplmamas ve belediyelerden kendilerine ait yerleri kullanan vatandalarn kira borçlarn ödememesi durumda olumsuzluk yaratlmamasn istediklerini bildirdi.

Torun, ayrca belediyelerden baz ürünlerin fahi fiyatla satlmamas için gerekli önlemleri almalarn talep ettiklerini de aktard.

Seyit Torun, unlar kaydetti:

Koronavirüsün yaylmamas için her türlü tedbiri alacaz, vatandamzn sal için gerekeni yapacaz ama yaam için de farkl tedbirler almamz lazm. u anda herkes evine hapsoldu. yerleri, ticari alanlar var. Buralarn da faaliyetlerini sürdürebilmesi, kolaylatrc olunmas lazm. Bu konuda belediyelerimiz gerekli çalmalar yapyorlar ama bugün ülkeyi yönetenlerin de belli kararlar almasn bekliyoruz. Salk açsndan tedbirlerin alnmasnn yan sra ekonomik açdan da belli tedbirlerin alnp vatandalarn daha güvenli ekilde yaamalarn salamak lazm.

Ana Sayfaya Git