CHP'nin Van'da düzenlediği "Belediye Başkanları Çalıştayı" sona erdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İktidara geldiğimizde uygulayacağımız yerel yönetim politikaları için şimdiden yasal düzenleme çalışmalarına başladığımızı ve bu çalışmamızın en geniş katılımla hazırlanacağını ifade ediyoruz." dedi.

Haberler 30.05.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin Vanda düzenledii Belediye Bakanlar çaltay sona erdi.

Edremit ilçesindeki otelde 2 gün süren çaltayn sonuç bildirgesini açklayan Torun, program kapsamnda kente gelen belediye bakanlarnn 13 ilçede sahaya çktn, vatandalarla görüerek sorunlarn dinlediklerini söyledi.

Türkiyenin siyasi ve ekonomik açdan, Cumhuriyet tarihinin en zorlu süreçlerinden birini yaadn savunan Torun, unlar kaydetti:

Toplantlarmzda ülkemizi ve milletimizi ayaa kaldrmak için Genel Bakanmzn liderliinde, Genel Merkezimiz, milletvekillerimiz, parti örgütümüz ve belediye bakanlarmzla güç birlii içinde, Millet ttifak ruhuna uygun olarak mücadele etmedeki kararl duruumuz bir kez daha vurgulanmtr. Demokratik yerel yönetimler üzerindeki siyasi basklarn sona ermesinin de ancak genel seçimlerin kazanlmasna bal olduu ifade edilmitir.

YEN BR MERKEZ-YEREL DENGESNN KURULACAINI VADEDYORUZ

Toplantlarnda seçimle gelenlerin seçimle gitmesinin güvence altna alnmasnn bir kez daha vurgulandn ifade eden Torun, Bu kapsamda, Türkiyede yeni bir merkez-yerel dengesinin kurulacan vadediyoruz. ktidara geldiimizde uygulayacamz yerel yönetim politikalar için imdiden yasal düzenleme çalmalarna baladmz ve bu çalmamzn en geni katlmla hazrlanacan ifade ediyoruz. diye konutu.

CHPli belediyelerin salgn sürecinde, doal afetlerde tüm imkanlarn seferber ederek halkn yardmna kotuunu dile getiren Torun, sözlerini öyle tamamlad:

Belediyelerimiz önümüzdeki 2 ylda da vatanda kandran uçuk kaçk projeler için deil, toplumun en önemli sorunlarn çözmek için çalmaya devam edecektir. Bu tarihi mücadelede en büyük desteimiz halkmzdr. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki halkmz yanmzda oldukça önümüze hangi engel çkarsa çksn, hangi bask kurulursa kurulsun, hiçbir güç bizi bu yolumuzdan çeviremeyecektir.

Ana Sayfaya Git