CHP'nin yeni dönem planı "Mecliste etkin muhalefet"

CHP, dün resmen başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde TBMM'de etkin bir muhalefet yürütmeyi planlıyor

Haberler 11.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 11.07.2018 - 12:04

Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ciddi ve bilgiye dayal bir muhalefet rotas çizdii CHP, bundan sonraki süreçte izlenecek stratejiye ilikin bir yol haritas üzerinde çalyor

Daha güçlü bir demokrasi mücadelesi söylemiyle yola çkan parti, grubundaki 146 milletvekiliyle etkili bir siyaset izlemeyi, Meclisi aktif bir ekilde çaltrmay amaçlyor

CHP, önceki gün resmen balayan Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde TBMMde etkin bir muhalefet yürütmeyi planlyor.

16 Nisan 2017de yaplan anayasa deiiklii halk oylamasnda hayr diyen ve güçlü parlamenter sistemi savunan CHP, sistem deiikliinin ardndan yeni yasama dönemine hazrlanyor.

Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ciddi ve bilgiye dayal bir muhalefet rotas çizdii CHP, bundan sonraki süreçte izlenecek stratejiye ilikin bir yol haritas üzerinde çalyor.

Daha güçlü bir demokrasi mücadelesi söylemiyle yola çkan parti, grubundaki 146 milletvekiliyle etkili bir siyaset izlemeyi, Meclisi aktif bir ekilde çaltrmay planlyor.

Millet ttifaknn ortaklar Y Parti ve Saadet Partisi ile yeni dönemde yakn diyalounu sürdürecek CHP, geni tabanl, yapc ve yol gösterici bir muhalefet yapacak.

Bu kapsamda, CHPnin ve Millet ttifaknn 24 Haziran seçimlerinde ald oy oranlarn analiz edip yetkili kurullarnda bunu ele alarak ie balayan parti, hiçbir ayrm yapmakszn vatandan sorunlarn Meclise tamaya devam edecek.

Milletvekili çkaramad illerdeki seçmene da ulamay hedefleyen parti, TBMMde bu yönde siyaset izleyerek, yaanan sorunlar ve çözüm önerilerini sk sk Meclis kürsüsünden dile getirecek.

Yakn zamanda yerel seçim çalmalarna start verecek

Geni tabanl bir demokrasi ittifak oluturmak isteyen CHP, vatandalarla, sivil toplum örgütleriyle ve kanaat önderleriyle daha sk bir araya gelecek.

Parti örgütlerinin halkla bire bir temas kuraca bu süreçte, sokan nabz tutularak, demokratik tepkiler her alanda ifade edilecek.

Yakn zamanda yerel seçim çalmalarna start verecek olan parti, özellikle büyükehirlerde yaayan seçmenlerin dikkatini çekecek admlar atacak.

Klçdarolunun gösterdii hedef dorultusunda Ankara, stanbul, Adana, Mersin, Balkesir, Denizli, Bursa ve Antalya belediyelerini almaya çalacak olan parti, belediye bakan adaylarn eylül ayna kadar açklayacak, ardndan alanlara inecek.

Ana Sayfaya Git