Çiftçiye müjdeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere yönelik yeni teşvikler olacağını açıklayarak, "Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçiyor unutmamalıyız.

Haberler 21.02.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm konusundaki bilgisizlikleri, cehaletlerini, ukalalklar ile yüzsüzlükleri örtmeye çalyorlar. Oysa Türkiyenin en baarl olduu alanlardan biri tarm ve hayvanclktr. çiftçilere hak ettikleri deeri verdik. Üreticilerimize son 15 ylda 103 milyar lira nakit hibe destei verdik. Yllk tarmsal destek rakamn 2012 ylnda 13 milyar liraya çkardk. çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için 2003te mazot desteini ilk biz balattk. imdi de 23 ubat 2018den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarsn biz ödemeye balayacaz dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrm, Betepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbakanmz ile Buluuyor programnda konutu.

UBAT 2018DEN TBAREN çFTçLERN MAZOT MALYETNN YARISINI BZ ÖDEMEYE BALAYACAIZ

çiftçilere yönelik yeni tevikler olacan açklayan Erdoan, Güçlü Türkiyenin yolu güçlü tarmdan geçiyor unutmamalyz. Tarm konusundaki bilgisizlikleri, cehaletlerini, ukalalklar ile yüzsüzlükleri örtmeye çalyorlar. Oysa Türkiyenin en baarl olduu alanlardan biri tarm ve hayvanclktr. çiftçilere hak ettikleri deeri verdik. Üreticilerimize son 15 ylda 103 milyar lira nakit hibe destei verdik. Yllk tarmsal destek rakamn 2012 ylnda 13 milyar liraya çkardk. çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için 2003te mazot desteini ilk biz balattk. imdi de 23 ubat 2018den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarsn biz ödemeye balayacaz diye konutu.

300 BAA KADAR DAMIZLIK KOYUNU VE YEMN TEMN EDYORUZ

Erdoan, Türkiye tarmda net ihracatç bir ülke konumuna geldi. Ama bunu anamuhalefetin ba bilmiyor. Ülkemizin ve çiftçilerin baar çtasn sürekli yukar tamas gerekiyor. Bizler devlet olarak sizlerin yannda olmay sürdüreceiz. Talep eden Tarm Kredi Kooperatifleri üyesi yetitiricilerimize TGEM araclyla Ziraat Bankasndan kredi kullandrarak 300 baa kadar damzlk koyunu ve yemini temin ediyoruz. Üreticinin bakm hizmet bedeli ve sigortasn avans olarak ödüyor, doacak kuzulara da alm garantisi veriyoruz. Yetitiriciye verilen avanslar da üreticilerden alnacak kuzularn bedellerinden mahsup edeceiz diye konutu.

YETTRCMZ KRED BORCUNU, LK 2 YILI GER ÖDEMESZ BU KIYAI DA UNUTMAYIN 7 YILDA BANKAYA ÖDÜYOR

Erdoan, Sr yetitiriciliini gelitirmek, damzlk sr saysn artrmak ve krmz et ihtiyacnn karlanmasna katk salamak üzere Ziraat Bankas kanalyla yetitiricilerimize hayvan ve yem temini için yüzde 10 sübvansiyonlu kredi salyoruz. Tarm Kredi Kooperatifleri araclyla damzlk düve veriyor, bu düvelerin, koyunlarda olduu gibi, veterinerlik, a ve küpe hizmetlerini bedelsiz karlyoruz. TARSM sigortasnn yetitiriciye düen ksmn devletin ödemesini salyor, yetitiricimizi sosyal güvence kapsamna alyoruz. Yetitiricimiz kredi borcunu, ilk 2 yl geri ödemesiz bu kya da unutmayn 7 ylda bankaya ödüyor. Böylece hem balangçta imkan salayarak hem de üretime alm garantisi vererek hayvanclkta yepyeni bir dönemin kaplarn aralyoruz. Dier taraftan her köy bir iletme mant ile de bitki üretimine farkl bir vizyon kazandryoruz. Bakanlk ve çiftçinin her aamada birlikte çalt bir sistemi hayata geçiriyoruz açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git