Çiller, Yenikapı'da Cumhur İttifakının mitingine katıldı

ESKİ Başbakanlardan Tansu Çiller, Cumhur İttifakı’nın Yenikapı'daki mitingine katıldı. Çiller, "Bir hafta sonra sandığa gideceğiz ve inanıyorum ki, o sandıkta Türkiye, yine birlik ve beraberlik içinde istikrarına sahip çıkacak. Gelecek nesilleri daha güzel Türkiye’sine taşıyacağız.”dedi.

Haberler 25.03.2019 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin birlikte yapaca Cumhur ttifak Büyük stanbul Mitingine giden eski babakanlardan Prof. Dr. Tansu çiller, gazetecilere yapt açklamada, unlar söyledi:

Milli bir uurla buradayz. Önemli bir gün, Türkiye hedefte, özellikle bunun için buradaym. Yeni bir dünya kuruluyor. Burada Türkiye kendine bamsz bir yer seçiyor. Bu zaten bir deiimin gerei. Görüyoruz ki eski dünyann bütün kurallar sorgulanmakta. Birlemi Milletler, NATO, ittifaklar hep sorgulanyor. Kimin düman, kimin müttefik olmad bir ortamdayz. Türkiye yeni düzenin geliiminin batdan douya kayan bir güç olarak görüyor ve yerini alyor. Görüyoruz ki dünyada bir deiim daha var. O da islam dünyas hedefte. Dünyann çok uzak yerlerinde slamn hedefte olduunu görüyoruz. Yeni Zelanda buna bir örnek oldu. Nitekim, büyük bir terör olay ile kar karya kald Yeni Zelanda. Burada açk bir manifesto da açkland. Bu manifestoda hedef slam, hedef Türkiye, hedef Türk milleti ve hedef onun seçtii Cumhurbakan. Bütün bunlar yeni dünya kuruluundaki çok özel deiimler ve Türkiyeyi hedefe tayan olaylar.

çOK ZOR BR TERÖR MÜCADELES VERLD

Tehditler sadece çok uzaklarda deil. Yaknlarda da görüyoruz diyen çiller, öyle devam etti:

Eer birtakm ülkeler hiçbir ey de anlaamazken, bölgemizde tek bir konuda anlayorlarsa, Türkiyenin snrlarnn hemen yaknlarnda bir Kürt devleti kurmakta anlayor ve buraya PKKnn birtakm uzantlarn getiriyorlarsa, bunlar da silahlandryorlarsa ve buralardan birtakm taciz atlarn ülkemizde görüyorsak bütün bunlar, Türkiyenin hedefte olduunu gösterir. Böyle durumlarda Türkiye, hep milleti ile ayaa kalkmtr. Bu corafya birçok devlete mezar olmu corafyadr, korkmal myz? Katiyen asla. Ben bir tecrübe mi paylamak isterim. Biz bir terör mücadelesi yaptk. çok zor bir terör mücadelesi verildi. Türkiyenin Güneydousuna gidilemez haldeydi, insanlar okuyamyordu. Otobüsler kapalyd, oraya giden trenler gidemiyordu, çok fena bir ortam vard. Orada biz dedik ki, bu terör ya bitecek, ya da bitecek çok baarl bir mücadele oldu ve sonrasnda Türkiye huzur buldu. Ama baarnn birkaç tane srr vard. Onlarn bir tanesi kahraman polis ve askerlerimizin fedakar müdahaleleri, terörle mücadelede önemli rol oynad. Ama en önemlisi, biz terör bitecek dediimizde oradaki Kürt kardelerimiz bizimle birlikte ayaa kalkt. DYP o zaman bir Türkiye partisi olmutur. Öyle ki batdan ald oyu, doudan ve güneydoudan alrd. Öyle ki 95 ylnn sonundaki seçimlerde partimiz birinci parti oldu. HADEPin açk ara önündeydi. Biz böyle bir ruhla aldk. Bu ruh aslnda Osmanldan gelen bir ruh, Atatürkün çanakkaleyi geçilmez yapan ruhtur. Yine ayn birliktelikle biz sanda gideceiz.

MLLET SON SÖZÜ SÖYLEYECEKTR

çiller, Bu bir genel seçim deil. Genel seçimlerde Türkiye kararn verdi ve bakann seçti. 4 buçuk yl daha yetki verdi. imdi bu 4 buçuk yl nasl geçirecei meselesi var sadece. stikrarsz bir Türkiyede ksr döngülerle mi geçireceiz, yoksa istikrarla çözüme yöneleceiz ve hep birlikte daha büyük bir Türkiyeye mi yürüyeceiz. Bir hafta sonra sanda gideceiz ve inanyorum ki, o sandkta Türkiye yine birlik ve beraberlik içinde istikrarna sahip çkacak. Gelecek nesilleri daha güzel Türkiyesine tayacaz. Herkes bir ey söyler ama millet son sözü söyler. Millet de son sözü söyleyecektir. Ne söylerse güzel söyleyecektir. Bu seçimin sonuçlar da ülkemize hayrl olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git