"Çocuklar silahların gölgesinde büyümesin diye mücadele ediyordu"

Siyasiye silah yöneltilemez!

Haberler 01.07.2018 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde 30 Haziran 2017de, terör örgütü PKK mensuplarnca evinin önünde gerçekletirilen saldr sonucu hayatn kaybeden AK Parti Lice Bakan Yardmcs Orhan Mercan için anma etkinlii düzenlendi

- Orhan Mercann ei Mehtap Mercan:

- Eim bana ve çocuklarna balyd. Eim kalleçe ehit edildi

- Abla Özlem Bekirolu:

- Kardeim bir daha insanlarn ölmesini, silahlarn patlamasn istemiyordu. AK Partiye çok güveniyordu. Biz küçükken silahlarn gölgesinde büyüdük. çocuklar silahlarn gölgesinde büyümesin diye mücadele ediyor.

Diyarbakrn Lice ilçesinde 30 Haziran 2017de, PKK mensuplarnca evinin önünde gerçekletirilen saldr sonucu hayatn kaybeden AK Parti Lice Bakan Yardmcs Orhan Mercan için anma program yapld.

Lice Aile Destek Merkezinde düzenlenen anma etkinliinde, Kuran- Kerim ve mevlit okunarak, dua edildi. Mercann ei Mehtap Mercan, program srasnda gözyalarna hakim olamad.

- Bugün küçük kzm ismini görünce bakt, bir ey diyemedi

Mercan, yapt açklamada, aclarnn ilk günkü gibi taze olduunu belirterek, einin çok iyi biri olduunu ve insanlara hizmet etmek için çaba gösterdiini söyledi.

Eim bana ve çocuklarna balyd. Eim kalleçe ehit edildi. ifadelerini kullanan Mercan, öyle konutu:

14 yllk evliydik, bir gün olsun keke bu neden oldu, dediim bir ey olmad aramzda. AK Partiyi seviyordu. Ona güvendii için mücadele ediyordu. Buradaki insanlara iyi gözle bakard. Dostu vard, düman yoktu. çocuklarm babalarnn ehit edildiini biliyor. Onun için hiç sormuyorlar. Bugün küçük kzm ismini görünce bakt, bir ey diyemedi.

- Özellikle Cumhurbakanmz çok seviyordu

Orhan Mercann ablas Özlem Bekirolu da bir daha böyle olaylarn yaanmamasn istediklerini, çok büyük bir ac yaadklarn belirtti.

Mercan, Ate dütüü yeri yakyor. Kardeim bir daha insanlarn ölmesini, silahlarn patlamasn istemiyordu. AK Partiye çok güveniyordu. Hep derdi, Biz canla bala çalalm, bu parti bir ey yapabilecek güçtedir. Özellikle Cumhurbakanmz çok seviyordu. Ben ona çok inanyorum, abla derdi. Biz küçükken silahlarn gölgesinde büyüdük. çocuklar silahlarn gölgesinde büyümesin diye mücadele ediyordu. ehidimizin çocuklar, hep babalar geri gelecekmi gibi bekliyor. diye konutu.

- Siyasilerin hedef alnmas kabul edilemez

AK Partiden Diyarbakr Milletvekili seçilen Oya Eronat ise bölgede ehit saysnn fazla olduunu, güvenlik güçleri dnda siyasilerin de ehit edildiini aktard.

AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktertin de ehit edildiini anmsatan Eronat, Siyaset yapyoruz ki iddet olmasn, güzellikler olsun. Siyasiler de katledilirse nasl güzellikler gelecek. iddet nasl duracak? Bartan kardelikten söz eden baz partilerin iddeti körükleyici demeçler vermesini esefle karlyoruz. Seçim günü bir müahit kardeimiz de ehit edildi. Onun üzüntüsünü de ayrca yayoruz. dedi.

Eronat, Mercann emanetlerine sahip çktklarn, çocuklarna da kendi çocuklar gibi sahip çkacaklarn dile getirdi.

AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak da, geçen yl ehit edilen Mercan anarak bir daha böyle elim hadiselerin yaanmamas dileinde bulundu.

Siyasetin iddetin azaltlmas için yapldn, siyasetçilerin hedef alnmasnn kabul edilemeyeceini vurgulayan Budak, iddet hiç kimseye kar yaplmamal. Saldry, buradaki bütün arkadalarmz adna lanetliyorum. dedi.

Etkinlie, Mercann yaknlar ve vatandalar katld.

AK Parti Lice Bakan Yardmcs Orhan Mercan, 30 Haziran 2017de PKK mensuplarnca evinin önünde gerçekletirilen saldr sonucu hayatn kaybetmiti. Evli ve 4 çocuk babas Mercann, partideki görevinden ayrlmas için daha önce terör örgütü tarafndan tehdit edildii belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git