"Cumhur ittifakı" komisyonlarda da devam etti

Seçime "Cumhur İttifakı" oluşturarak giren AK Parti ve MHP'nin ittifakı ihtisas komisyonlarında da sürdü. Komisyonların 8'inin Başkanlık Divanında MHP'li üyeler de yer aldı

Haberler 20.07.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen Dönem Babakan Yardmcs olan Bekir Bozda ve Hakan çavuolu ile bakanlar Numan Kurtulmu, Jülide Sarerolu ve smet Ylmaz, bu dönemde komisyon bakan olarak görev yapacak

Cumhurbakanl ve milletvekili seçimine Cumhur ttifak oluturarak giren AK Parti ve MHPnin ittifak ihtisas komisyonlarnda da sürdü. Komisyonlarn 8inin Bakanlk Divannda MHPli milletvekilleri de yer ald.

AK Parti ve MHPnin seçimdeki ittifak Meclise de yansd. Komisyonlarn 8ininin Bakanlk Divannda MHPli üyeler de yer ald. Kanun gerei muhalefet milletvekillerinin de yer ald komisyonlar hariç Meclisteki komisyonlarn bakanlk divanlar, çounluk olan iktidar partisi milletvekillerinden oluuyordu.

Ancak 27. Yasama Döneminde, 18 ihtisas komisyonunun 11inin Bakanlk Divannda AK Parti, CHP, HDP ve MHPli üyeler yer ald.

Geçen Dönem Kültür ve Turizm Bakan olan Numan Kurtulmu, Babakan yardmclar Bekir Bozda ve Hakan çavuolu, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu ile Milli Eitim Bakan smet Ylmaz 27. Dönemde komisyon bakan olarak görev yapacak.

12 komisyon bakan deiti

TBMM Milli Eitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Bakanlna AK Parti stanbul Milletvekili Numan Kurtulmu, Bakanvekilliine ise MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydn seçildi.

Geçen Dönem çileri Komisyonu Bakan olan AK Parti Kahramanmara Milletvekili Celalettin Güvenç, bu dönemde de görevini sürdürecek. Komisyonun Bakanvekili ise MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay oldu.

AK Parti Aydn Milletvekili Mustafa Sava KT Komisyonu Bakan, AK Parti stanbul Milletvekili Nevzat atrolu ise Bakanvekili oldu. MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya Komisyon Sözcüsü, AK Parti Balkesir Milletvekili Yavuz Suba da Katip Üye olarak belirlendi.

26. Dönemde çevre Komisyonu Bakan olan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, bu dönemde de bu görevini sürdürecek. Komisyonun Bakanvekili AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydn olurken; Sözcü MHP Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Katip Üye AK Parti Ankara Milletvekili Bar Aydn oldu.

AK Parti Sivas Milletvekili smet Ylmaz Milli Savunma Komisyonu Bakan, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de Bakanvekili olarak seçilirken; Sözcülüe AK Parti zmir Milletvekili Cemal Bekle, Katip Üyelie de MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapolu getirildi.

TBMM Salk, Aile, çalma ve Sosyal ler Komisyonu Bakan AK Parti Ordu Milletvekili enel Yediyldz, Bakanvekili AK Parti stanbul Milletvekili Müerref Pervin Tuba Durgut oldu. AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün Sözcü, MHP Kahramanmara Milletvekili Sefer Aycan ise Katip Üye seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonunun Bakanlk Divannda da MHPli bir üye yer ald.

Bakanln AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiçin yapaca komisyon bakanvekilliine MHP stanbul Milletvekili smail Faruk Aksu seçildi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Sözcü, AK Parti stanbul Milletvekili irin Ünal da Katip Üye oldu.

Geçen dönem AK Parti Grup Bakanvekili olan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elita, bu dönemde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Bakanl görevini yürütecek. Komisyon Bakanvekilliini ise AK Parti Düzce Milletvekili Fahri çakr yapacak.

TBMM Tarm, Orman ve Köyileri Komisyonu Bakanlna AK Parti Kars Milletvekili Yunus Klç seçilirken, Bakanvekili MHP zmir Milletvekili Hasan Kalyoncu oldu.

3 komisyona muhalefetten ikier isim

TBMM nsan Haklarn nceleme, AB Uyum ile Kadn Erkek Frsat Eitlii Komisyonlarnn (KEFEK) be kiilik Bakanlk Divannn iki üyesi muhalefet milletvekillerinden olutu.

AB Uyum Komisyonu Bakan olarak yeniden, AK Parti anlurfa Milletvekili Mehmet Kasm Gülpnar belirlendi.

Komisyonun bir bakanvekili ile Katip Üyesi muhalefet milletvekillerinden seçildi.

AK Parti stanbul Milletvekili Markar Eseyan ile CHP Uak Milletvekili Özkan Yalm Bakanvekillii görevini yürütecek. Komisyonun Katip Üyelik görevini de HDP stanbul Milletvekili Zeynel Özen üstlendi.

TBMM nsan Haklarn nceleme Komisyonu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan çavuolu oldu.

Komisyonun iki bakanvekilinden birisi AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, dieri CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu olurken, Sözcülüe AK Parti Konya Milletvekili Leyla ahin Usta, Katip Üyelii de HDP Siirt Milletvekili Meral Dan Beta getirildi.

Be kiilik Bakanlk Divannn ikisi muhalefetten seçilen dier bir komisyon da KEFEK oldu.

Adana Milletvekili Jülide Sarerolu KEFEK Komisyonu Bakan, AK Parti Kahramanmara Milletvekili Habibe Öçal ile CHP Tekirda Milletvekili Candan Yüceer ise Bakanvekili seçildi.

AK Parti anlurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal Komisyon Sözcüsü oldu. HDP milletvekilleri arasndan seçilecek Katip Üye ise daha sonra belirlenecek.

Bekir Bozda Anayasa Komisyonu Bakan

Adalet Komisyonu Bakanlna AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakk Köylü, Bakanvekillie AK Parti Bartn Milletvekili Ylmaz Tunç seçilirken; Anayasa Komisyonu Bakan AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozda, Bakanvekili AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya oldu.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek Bayndrlk, mar, Ulatrma ve Turizm Komisyonu Bakan, AK Parti Aydn Milletvekili Metin Yavuz da Bakanvekili olarak seçildi.

Volkan Bozkr bakanlk görevine devam edecek

Geçen Dönem Dileri Komisyonu Bakan olan AK Parti stanbul Milletvekili Volkan Bozkr, bu göreve tekrar seçildi. Komisyonun Bakanvekilliine AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yldz getirildi.

26. Dönemdeki görevini bu dönemde sürdürecek komisyon bakanlarndan birisi de AK Parti stanbul Milletvekili Belma Satr. Satr, Dilekçe Komisyonu Bakanlna yeniden seçilirken, Bakanvekili AK Parti stanbul Milletvekili Canan Kalsn oldu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altnok Güvenlik ve stihbarat Komisyonu Bakan, AK Parti Uak Milletvekili Mehmet Altay da Bakanvekili oldu.

Ana Sayfaya Git