Cumhurbaşkanı: İstismar siyaseti yerine, eser siyasetini tercih ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 151 eseri teker teker saymak mümkün değil. Biz Türkiye'ye toplu açılış geleneğini getirmek suretiyle siyasi bir kadro oluşturan yapılanma olduk. Ziya Paşa ne diyor; Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İstismar siyaseti yerine, eser siyasetini tercih ettik.

Haberler 23.12.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Orman ve Su leri Bakanl tarafndan 151 tesisin toplu açlnn gerçekletirildii törende konutu. Cumhurbakannn 151 tesisin açlmasna ilikin konumasnda u ifadeler yer ald: Açln yaptmz 4 milyar lira yatrm bedeli olan 151 tesisin ülkemize milletimize ehirlerimize hayrl olmasn Allahtan temenni ediyorum. Dün El Babta ehit olan 16t askerimize Allahtan rahmet yarallarmza acil ifalar diliyorum. Bu mücadelemiz sradan bir mücadele deil. 16 ehidimiz oldu 200e yakn DEAl orada öldürüldü. Ülkemizi sürekli tehdit altnda tutanlara kar artk duramazdk. Bunun gereini de yapyoruz. Tüm bunlar yaplrken bir taraftan diplomasi de yürüyor. Rusya, Amerika, ranla Irakla bütün buralarla Körfez ülkeleriyle, Katar, Suud hepsiyle görümelerimizi yapyoruz. Bütün bunlardan sonra da bu harekat balad. Bugün Sarkam Harekatnn 102. yl dönümü Sarkam Harekatnda verdiimiz ehitleri de rahmetle minnetle yad ediyorum. 1 ilimizin 29 ilçemizin 186 yerleim yerinin ve 376 bin dekar arazinin sel ve takndan korunmasn salyoruz. Aalandrma, ormanclk ve milli park projeleriyle daha yeil bir Türkiye hedefine doru adm adm ilerliyoruz. Barajlar, göletleri, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri aaçlandrma çalmalar bata olmak üzere geni bir alana yaylan bu 151 eseri teker teker saymak mümkün deil. Biz Türkiyeyi toplu açl geleneini getirmek suretiyle siyasi bir kadro oluturan yaplanma olduk. Ziya Paa ne diyor; eek ölür kalr semeri, insan ölür kalr eseri. stismar siyaseti yerine, eser siyasetini tercih ettik.

GEçMTEK MÜCADELELERN AKSNE ASMETRK BR SALDIRIYLA KARI KARIYAYIZ

Cumhurbakan Erdoan konumasnda, Türk milletinin Lozandaki kayplarnn üzüntüsüyle yaayan bir millet olduuna dikkat çekti. Erdoan, konumasn öyle sürdürdü: Dünyann ve bölgemizin yeniden yaplandrlmaya çalld u kritik dönemde eer durmaya kalkarsak kendimizi bulacamz yer Sevr artlardr. Halbuki biz hala Lozandaki kayplarmzn üzüntüsüyle yaayan bir milletiz. Türkiye stiklal Harbinden sonraki en büyük mücadelesini veriyor. Geçmiteki mücadelelerin aksine bugün asimetrik bir saldryla kar karyayz. Terör örgütleri bu kavgann sadece piyonlardr. Bizim asl mücadelemiz arkasndaki güçlerdir. Bu güçler hassas noktamz olarak neremizi görüyorlarsa oraya yükleniyorlar. Biliyorlar ki eer Türk milleti bir ve beraber olursa bu çelik yumruk kendi tepelerine inecektir. Etnik bölücülük zehrini Kürt kardelerimize zerk etmeye çaltlar. Hamdolsun baaramadlar. Siyasi görü farkllklar üzerinden milletimizi bölmeye çaltlar, bundan da netice elde edemediler.

BU CAN ACISI BZM GÜCÜMÜZÜ TÜKETMYOR, TERSNE MÜCADELE AZMMZ BLYOR

Cumhurbakan Erdoan, ehitlerimizin bedenlerini topraa veriyor olabiliriz. Hatralarn yaatmakta , emanetlerine sahip çkmakta, mücadeleyi sürdürmekte kararlyz dedi. Erdoan, Son dönemde PKK terör örgütünün, DEA terör örgütünün Rus Büyükelçisine yaplan suikastta olduu gibi, FETÖ terör örgütünün alçakça eylemleri kaçrlan frsatlarn telafisi gayretidir. ehit verdiimiz askerimizle , polisimizle , vatandamzla canmz yakmay hedefliyorlar. Bu can acs bizim gücümüzü tüketmiyor. Tam tersine mücadele azmimizi daha da biliyor. ehitlerimizin bedenlerini topraa veriyor olabiliriz. Hatralarn yaatmakta , emanetlerine sahip çkmakta, mücadeleyi sürdürmekte kararlyz. Yaadmz hadiseleri deerlendirirken kendi eksiklerimizi, hatalarmz, zaaflarmz tamamen elbette bir kenara brakmyoruz. artlar uygun olduunda birliimizi ve beraberliimizi zedeleyen sorunlarmzn çözümü için gereken reformlar yaptk, yapyoruz, yapacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git