Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'de 3 bin 872 terörist etkisiz hale getirildi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "“Afrin'de 3 bin 872 teröristin etkisiz hale getirildi" dedi. Erdoğan, " Akşam Afrin'deydik, en üst noktadaydı, sınırdaydık. Sanatçılarımız, sporcularımız, yazarlarımız, gazetecilerimiz, askerlerimizle orada iç içe olduk. Onlarla protokolü falan hepsini bir kenara koyup hasbıhalde bulunduk. Oraya da bir gece ansızın gelebiliriz dedik, öyle gittik. Davulla, zurnayla gitmedik" diye konuştu.

Haberler 03.04.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Baakehir Akif nan Anadolu mam Hatip Lisesi ve yapm tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonu açl törenine katld. Erdoan, Okullarmzn bahçelerinin altna otoparklar yapalm. Bu yapacamz otoparklarla hem mahallenin araçlarn park etme skntsn ortadan kaldralm hem de belediyeler verdikleri sözleri yerine getirmi olsunlar dedi.

Baakehir Akif nan Anadolu mam Hatip Lisesinde gerçekletirilen toplu açl törenine Cumhurbakan Erdoann yan sra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Eker, stanbul Valisi Vasip ahin, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Mevlüt Uysal ve Bilal Erdoan katld. Cumhurbakan Erdoan açl töreninde bir konuma yaparak, Göreve balattmz 584 bin yeni öretmenle eitimci saymz 904 bine çkartarak snflarn bo kalmamasn saladk. Hayata geçirdiimiz 4+4+4 sistemiyle en önemli reformumuzu bu dönemde yaptk. Geçmite tamamen ideolojik saplantlarla eitim öretime verilen zarar ortadan kaldrdk. Yapacamz iler çok, bunun farkndayz ama bunlar en önemli engellerin ortadan kaldrlmasyd. Müfredat, ders kitaplarn, eitim ve öretim yöntemlerini modern bir anlayla yeniden düzenliyoruz. Düzenledik demiyoruz. Orada da yaplacak iler hala var dedi.

ETM VE KÜLTÜR KONUSUNDA TAM STEDMZ SEVYEYE HENÜZ ULAAMADIIMIZA NANIYORUM

Cumhurbakan Erdoan, Geçtiimiz yl yüzde 7,4 büyüme kaydedebildiysek, ihracatmz ubat ay itibaryla 160 milyar dolara çkartabildiysek, kriz tellallarnn tüm çabalarna ramen hedeflerimize kararllkla ilerliyorsak, bölgemizde ve dünyada giderek daha etkin bir güç haline geliyorsak, bunlarn hepsinde eitim öretimde geldiimiz yerin çok büyük pay vardr. Elbette elde ettiimiz baarlar önemlidir, geldiimiz yer de küçümsenecek gibi deildir. Fakat buna ramen eitim ve kültür konusunda tam istediimiz seviyeye henüz ulaamadmza inanyorum. Milletimizin evlatlarna iyi bir eitim ve öretim vermek için yapt fedakarln büyüklüü karsnda bulunduumuz yer, olmamz gereken yer deildir diye konutu.

BZ TEOG LE OKUMADIK

Cumhurbakan Erdoan, Günlük hayatnn faal olduu saatlerini, evinden daha çok okulunda geçiren çocuklarmz bilgiyle donatmann yannda, bilinç ve duru alamaktan da geçtiine inanyorum. Dilini, tarihini, kültürünü en iyi ekilde örenmemi bir evladmza matematikte, fizikte, kimyada örendikleri yük gelir. çünkü bu çocuumuz ald bu eitim, öretimin neye yarayacann, kendisini nereye tayacann farknda deildir. Tamamen snav kazanmaya odaklanm bir sistemde arzuladmz eitime yer kalmaz. te TEOG, meog meselesini, bundan dolay kaldralm dedim. Biz TEOG ile okumadk. Bu yükleri öyle bir kenara brakalm eklinde konutu. Erdoann bu sözleri üzerine törene katlan örenciler slogan att. Erdoan da Milli Eitim Bakan smet Ylmaza seslenerek, smet Bey, bak gençler TEOG kalknca nasl rahatlamlar dedi.

SÖZÜNÜ ETMEYE BLE DEMEZ BUNLARIN

Cumhurbakan Erdoan, Ülkemizde kendinize ideal olarak seçebileceiniz pek çok örnekle birlikte kesinlikle uzak durmanz gereken kötü örneklerle de karlaabilirsiniz. Türkiyenin bana musallat edilen terör örgütlerinin hedefinde öncelikle genç dimalar olur. ayet terör örgütleri sizlere de bularsa, ölçünüz gayet basit olsun. Her kim ki size, annenize, babanza, ailenize ramen bir ey yaptrmak istiyorsa, onlardan uzak durun. Her kim ki sizi tarihinize, kültürünüze, deerlerinize aykr bir takm fikirlerle zehirlemeye çalyorsa onlardan uzak durun. Her kim ki sizi ülkenize, milletinize, devletinize kar kkrtyorsa onlardan uzak durun. Bunlarn hiçbirinin de bizim dünyamzla, bizim inancmzla, bizim töremizle ilgisi yoktur. Annesine, babasna, ailesine sayg duymayan bir ferdin ne milletine ne de insanla bir faydas olur. Tarihini hiç bilmeyen veya yanl bilen, kültürünün zenginliinden bir haber. Medeniyetinin ndan nasibini almam bir gencimizi, geleceimizin teminat olarak göremeyiz. Hele hele milletine ve devletine ihanet eden hiç kimsenin, Arapçada bir ifade var ya irapta mahalli yoktur. Sözünü etmeye bile demez bunlarn eklinde konutu

EN GÜZEL CEVABI YARIN MERSNDE VERECEZ

Erdoan, Maalesef bu tür kötü örneklere çevremizde rastlayabiliyoruz. Geçtiimiz günlerde, üstelik de milletvekili sfat tayan bir tanesi, bizim uluslararas yatrmclar ülkemize davet etmemize, Türkiyede kimsenin can ve mal güvenlii yok diye mesajla cevap vermi. te bu tam bir kötü örnektir. Benim torunum bile diyor ki Bunlar kötü deil mi dede?. Gerçi bunlara en güzel cevab yarn Mersinde 20 milyar dolarlk bir uluslararas yatrm olan Akkuyu Nükleer Santralinin temel atma töreniyle vereceiz. Ancak böyle bir zihniyetin sorgulamasn da mutlaka yapmamz gerekiyor dedi.

Erdoan konumas srasnda salonlar bulunanlardan gelen çay davetine karlk, Ankarada merkez yürütme kurulu toplantm var ona nasl yetieceim. çkmas lazm dedi.

ADAM ÖLDÜRMEKTEN DAHA FAZLA CEZA ALACAK DURUMA GETRYORUZ

Erdoan, öle ezannn okunmasyla konumasna bir süre ara verdi. Bu srada katlmclar arasndaki bir kadnn okullarda uyuturucu kullanmndan rahatsz olduu belirten sözleri üzerine Her tür tedbiri alyoruz. çileri Bakanlmz olarak tüm emniyet tekilatmzla okullarmza gönderdiimiz teblilerle yeni çkarmakta olduumuz yasayla bunlar adam öldürmekten daha fazla ceza alacak duruma getiriyoruz. Bugün yarn yasa Meclise gelecek diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, salondan gelen mahkumlarn tulum giymesine yönelik sözler üzerine, Nedense bazlar tulum giyme olayna farkl bakyor burada tulum giysin diyenler var. Bir oylama burada demokratik olarak yapmak lazm eklinde konutu.

ÜLKESNN VE MLLETNN ALEYHNE çALIANLAR DA BRER MANKURTTUR

Cumhurbakan Erdoan, Mankurt beyni idi edildii için kendi toplumunu, halkn ve ailesini düman gören, onlara saldran kii demek. te bunlar mankurttur. Her terörist bir mankurttur. Ülkesinin ve milletinin aleyhine çalanlar da birer mankurttur. Bunlar kimi zaman ite bu ekilde siyasetçi klna bürünüp dünyaya ülkesini kötüler. Nerede bunun genel bakan? Niye kalkp sen ne diyorsun, nasl böyle ey söylersin diyor mu? Tam aksine cepheye sürüyor, arkadan da ona sufle ediyor. Bunlar kimi zaman örenci klna girip, ehitlerimizin anlmasn da engellemeye çalyor. Bunlar kimi zaman eline silah alp dorudan devletine saldrr. Klklar, yöntemler farkl olsa da zihinler hep ayn hastalkla mahluldür. Biz tüm hayatmz boyunca evlatlarmz bu hastalkl zihniyetin tuzana dümesin yani mankurtlamasn diye çaltk, mücadele ettik. Bunun için medeniyetimize, tarihimize, kültürümüze, deerlerimize sarldk. Bunun için hep eitim öretim dedik, ilim dedik, irfan dedik, inanç dedik. nallah ömrümüzün sonuna kadar da bu mücadeleyi vermeye devam edeceiz. Burada ve gittiimiz her yerde evlatlarmzn gözlerindeki heyecan, azmi, prlty gördükçe mücadelemizin boa gitmediini anlyorum dedi.

BZ EMN ADIMLARLA YOLA YÜRÜYORUZ

Erdoan, Dünün Türkiyesi için sorun siyasetçilerin kendi aralarndaki tartmalarndan kaynaklanan krizlerdi. Geçtiimiz 15 ylda saladmz istikrar ve güven ortamyla artk Türkiyenin böyle bir derdi yok. 2019daki seçimlerin ardndan geçeceimiz Cumhurbakanl Hükümet Sistemiyle bu tehdidi tamamen ortadan kaldryoruz. Dünün Türkiyesi için sorun bir kaç milyar dolarlk finans oyunlaryla ekonomisinin alt üst edilebilmesiydi. 2017de yüzde 7,4 orannda büyüme oran elde etmi, ihracat ubat ay itibaryla yllk 160 milyar dolar bulmu, kii bana milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çkm bir Türkiyenin artk böyle oyunlara getirilmesi mümkün deildir. Hala bazlar çkyor Battk, bittik, öyle, böyle oldu diyor. Hiçbir ey olmad. Biz emin admlarla yola yürüyoruz diye konutu.

OKUL BAHçELERNN ALTINA OTOPARK

Cumhurbakan Erdoan, belediye bakanl döneminden beri bir hayali olduunu belirterek, Validen az önce bu konunun müjdesini aldm. Bu çok önemli. Okullarmzn bahçelerinin altna otoparklar yapalm. Bu yapacamz otoparklarla hem mahallenin araçlarn park etme skntsn ortadan kaldralm hem de belediyeler verdikleri sözleri yerine getirmi olsunlar. Biliyorsunuz bir defa park için belediyeler ruhsat verirken ücret alyor. çünkü ina edilen apartmann altna otoparkn yaplmas lazm. Hiçbir apartmann altna böyle bir otopark olur mu? Neredeyse hiç yoktur. Sokan içine bir, iki sra araçlar park ediyor. Allah göstermesin bir yangnda vesaire oralardan girmek çkmak çok zor. imdi okullarmzn altnda bu olursa hem bir okul için gelir kayna olur, okulun masraflar için bunlarn kullanlma durumu olur. Bir de hrsz, arsz, u, bu filan diye de bir endieye araç sahipleri kaplmaz ifadelerini kulland.

3 BN 872 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Cumhurbakan Erdoan, Dünün Türkiyesinde sorun snrlar içinde adeta fink atan terör örgütlerinin bir türlü önüne geçilemeyen eylemleriydi. te buraya gelirken son rakam aldm. Hamdolsun Afrinde son rakam 3 bin 872 terörist etkisiz hale getirildi. Akam Afrindeydik, en üst noktadayd, snrdaydk. Sanatçlarmz, sporcularmz, yazarlarmz, gazetecilerimiz, askerlerimizle orada iç içe olduk. Onlarla protokolü falan hepsini bir kenara koyup hasbhalde bulunduk. Oraya da bir gece anszn gelebiliriz, dedik, öyle gittik. Davulla, zurnayla gitmedik. Güzel bir orada askerimizle bulumamz oldu. Hepsi maallah dimdik. En ufak bir soru iareti yok ve yeni yeni hedeflere ilerlemenin hazrl içindeler. Yeni hedefleri de sürekli olarak her an duyabilirsiniz. Bugün artk Türkiye terör örgütlerini, snrlarndaki inlerinde bulup tepesine biniyor. Gabarda, Cudide, Tendürekte inlerine giriyor. Onlar kaçyor, biz kovalyoruz. Ne oldu? Suriyeye, Afrine, Sincara kaçtlar. Dedik ki, Badat yönetimine özellikle söyledik. Eer siz halledecekseniz halledin, yoksa biz gelip Sincarda PKKy hallederiz. Bütün bunlar için kimseden icazet beklemiyor, kimsenin de gözüne bakmyoruz dedi.

HAYALMZ, ÜLKEMZ, DEMOKRAS VE EKONOMDE DÜNYANIN EN LER 10 ÜLKESNDEN BR HALNE GETRMEKTR

Erdoan, Gençler unutmayn, hayali olmayann istikbali olamaz. Eer biz kendi hayallerimizi kurmaz ve onun peinden gitmezsek ancak bakalarnn hayallerine dolgu malzemesi oluruz. çocuklarmzdan ve gençlerimizden kendilerinin, ailelerinin, milletlerinin, ülkelerinin, devletlerinin geleceine dair hayaller kurmasn istiyoruz. Bugün kurduumuz hayaller, yarn gençler bunu özellikle size söylüyorum, biz o günü göremeyeceiz, 2053 ve 2071 vizyonlarnn ruhunu sizler tekil edeceksiniz. Sultan Alparslann hayali Anadoluyu ecdadn ebedi yurdu haline getirmekti. Osman Gazinin rüyas Söütten yükselecek bir ulu çnarn tüm bölgeyi, tüm dünyay dallar altnda toplamasyd. Fatih Sultan Mehmet Hann rüyas, dünyann göz bebei stanbulu fethederek, devletinin bakenti yapmakt. Gazi Mustafa Kemalin hayali, yeryüzünden silinmeye çallan bir milleti ve ülkeyi Anadolu bozkrlarnda yükselen taze bir fidan haline dönütürmekti. Bizim hayalimiz, ülkemizi, demokrasi ve ekonomide dünyann en ileri 10 ülkesinden biri haline getirmektir. Sizlerden beklentimiz ise 2053 ve 2071 vizyonlarnz önce ekillendirmeniz sonra da tüm unsurlaryla bunlar hayata geçirmenizdir. Rabbim yar ve yardmcnz olsun eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git